spot_img
AcasăLifestyleCum transformi mansarda într-un spațiu cozy? 3 recomandări

Cum transformi mansarda într-un spațiu cozy? 3 recomandări

DISTRIBUIȚI

Sursă foto freepik.com

 

Mansarda poate fi mult mai mult decât acel spațiu prăfuit din locuința ta, folosit pentru a depozita lucrurile pe care nu le mai folosești. Cu puțin efort, se poate transforma în cea mai frumoasă și cozy încăpere din casă.

 

Iată câteva recomandări care te vor ajuta să transformi un spațiu de rezervă într-o zonă în care creativitatea poate prospera!

Cum poți transforma o mansardă?

 

În multe case, podul nu este considerat parte din suprafața locuibilă și, prin urmare, potențialul său este adesea limitat. Pe de altă parte, plafoanele joase și înclinate îți dau senzația unei evadări intime și a unui spațiu privat, de refugiu.

 

Așadar, poți transforma o mansardă în orice dorești:

 • într-un colț de lectură;
 • un dormitor pentru oaspeți;
 • un studio;
 • cameră de jocuri;
 • dressingul tău privat;
 • birou sau cameră de creație.

 

 1. Asigură-te că ai lumină din belșug

 

Mansarda, în primul rând, trebuie să trebuie să fie un spațiu funcțional. Evident, trebuie curățat și igienizat, dar, pe lângă asta, trebuie să vorbești cu un electrician pentru a extinde rețeaua de curent electric astfel încât să poți monta câteva prize.

 

Totodată, ai nevoie și de surse de lumină. S-ar putea să fie nevoie să montezi ferestre suplimentare. Totodată, dacă tavanul nu permite montarea unor lustre, te poți orienta către niște plafoniere moderne ce se pot integra ușor în unghiuri și oferă o lumină plăcută.

 

 1. Valorifică orice colțișor

 

Când ai de-a face cu o cameră cu tavanul jos și multe unghiuri problematice, secretul este să te joci cu trucuri de efecte vizuale. Ai nevoie de piese de mobilier ce alternează lungimi și lățimi. Atunci când camera este suficient de lungă, poți crea simetrie pe cele două laturi opuse.

 

Dacă vrei să faci din spațiul de la mansardă o cameră liniștită în care să te relaxezi, adu o canapea de tip șezlong ce are picioare joase, astfel încât nu va ocupa mult spațiu. Aranjeaz-o cu perne și o pătură pentru mai mult confort, adaugă o măsuță mică și o lampă cu picior în colțul plafonului și ai locul de citit în iniște pe care și l-ai dorit mereu.

 

 1. Creează o senzație de cocon

 

Mansardele au un anumit aer diafan datorită liniilor arhitecturale unice. Modul în care lumina se revarsă într-o astfel de cameră, datorită ferestrelor din tavan, este pur și simplu divin. De aceea te poate face să te simți ca într-un cocon. Folosește asta în avantajul tău și sporește-i farmecul.

 

 • Dacă transformi mansarda într-un dormitor, îmbrățișează această vibrație cu lenjerii din materiale lejere, un covor artizanal și o lampă suspendată cu o siluetă subțire. Astfel obții o ambianță simplă și liniștitoare.

 

 • Un alt truc este să plasezi salteaua direct pe podea, pentru a face ca plafoanele să se simtă un pic mai puțin joase. Înlocuiește o noptieră înaltă cu un taburet scurt de care poți sprijini un tablou cu un subiect conceptual.

 

 • Transformă mansarda într-un refugiu de lucru, într-un birou sau într-o cameră de făcut temele pentru un adolescent. Amplasează masa de lucru chiar lângă fereastră și câteva rafturi rabatabile în plafon, plus o scară decorativă pe post de mini bibliotecă. Nu uita de câteva plante!

 

 • Cu o vopsea albă impecabilă, o comodă și un taburet, se va simți ca un dressing un atelier de creație plin de farmec, ce îmbrățișează o personalitate proprie.

 

Așadar, mansarda ta poate deveni o cameră cu adevărat îndrăzneață și interesantă, dar, totodată, primitoare și confortabilă. Trebuie să tratezi acest spațiu cu același interes ca restul camerelor, folosind finisaje decorative, iluminat modern, covoare, spații mici pentru depozitare și opere de artă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA