spot_img
AcasăLifestyleCum te pot ajuta concret chestionarele auto si dupa ce obtii permisul

Cum te pot ajuta concret chestionarele auto si dupa ce obtii permisul

DISTRIBUIȚI

Majoritatea celor care aleg sa faca scoala de soferi pentru obtinerea unui permis de conducere, fac acest lucru pentru a obtine o autonomie si independenta. In momentul examenului pot pune in aplicare tot ce au invatat cu ajutorul chestionarelor auto DRPCIV. Insa, odata cu obtinerea acestui document important, noii soferi vor observa ca traficul este oarecum diferit atunci cand esti singur in masina, fara instructorul auto care este permanent cu ochii in 4 pentru a evita orice fel de incident sau accident.

Prin urmare, importanta chestionarelor auto este la fel de mare si dupa obtinerea permisului deoarece, in acest mod, soferii pot afla care este manevra corecta a fi efectuata in anumite situatii din trafic, fara a fi nevoie de interventia unei alte persoane. In acest fel este mai usor sa se evite greselile ce tin de acordarea de prioritate sau de parcarea in locuri nepermise, de exemplu.

Utilitatea chestionarelor auto in invatarea Codului Rutier

Printre primele notiuni pe care le invata un candidat care s-a inscris la scoala de soferi sunt cele ce tin de Codul Rutier. Acesta reprezinta “cartea de capatai” a oricarui sofer, insa informatiile continute de acesta nu pot fi memorate deoarece sunt foarte multe si dificile, fiind astfel greu de retinut si repede de uitat. Testele auto online vin sa consolideze informatiile despre Codul Rutier pe care le-au acumulat in timpul scolii de soferi.

In plus, cu cat sunt efectuate mai multe astfel de teste, cu atat informatiile se sedimenteaza mai bine, iar in momentul in care soferul este pus intr-una din situatiile prezente in teorie, va sti cum sa reactioneze practic, pe baza cunostintelor acumulate. Astfel, pe langa faptul ca acestea il vor ajuta sa promoveze examenul auto, informatiile si notiunile invatate il vor face sa fie mai sigur si mai responsabil in trafic.

Printre cele mai des intalnite informatii din Codul Rutier cu care se intalneste un sofer in trafic sunt cele legate de intelegerea indicatorelor rutiere, prioritate si alegerea locurilor de parcare. Totodata, o buna cunoastere a acestora il vor scuti pe sofer de eventuale amenzi costisitoare.

Cum pot fi gestionate unele situatii din trafic?

Cele mai multe chestionare auto pun in fata viitorilor soferi exemple practice despre situatii reale care au loc in trafic. Prin urmare, rezolvarea unui numar cat mai mare de teste auto vor face candidatul mult mai constient despre eventualele situatii sau probleme ale traficului si astfel va sti ce decizii si manevre sunt cele corecte si potrivite, in functie de specificul situatiei. Prin urmare, acesta poate evita accidente prin simpla cunoastere teoretica a Codului Rutier, dar datorita unei bune cunoasteri teoretice poate pune si in practica ceea ce a invatat.

Primul ajutor, mecanica si conduita preventiva – notiuni de baza pentru un sofer

Cu toate ca sunt considerate poate cele mai dificile notiuni care sunt invatate in timpul scolii de soferi, notiunile de mecanica sunt foarte importante pentru un sofer, deoarece este responsabilitatea lui sa isi dea seama daca este ceva in neregula cu masina sa. Astfel, cunoscand semnele pe care le are un autovehicul in cazul unei defectiuni, acesta poate decide daca este cazul sa opreasca sau sa se deplaseze pana la cel mai apropiat service, evitand chiar producerea unui accident.

In plus, notiunile de prim ajutor sunt importante nu numai in trafic – cand va sti ce sa faca in cazul in care este martorul unui accident rutier – dar si in viata de zi cu zi deoarece, in timpul cursurilor, acesta invata notiuni ce pot fi aplicate in orice fel de accident pentru a oferi un prim-ajutor victimelor.

De asemenea, in ceea ce priveste notiunile de conduita preventiva, potrivit I-DRPCIV.ro, aceste sunt invatate in timpul scolii de soferi, dar trebuie sa fie respectate si dupa aceea pentru a circula in siguranta si intr-un mod eficient si ecologic, benefic pentru mediu si oameni. Insa toate aceste notiuni sunt retinute mult mai usor prin exersarea lor. Iar daca la inceput, in timpul scolii, acesta este limitat din punct de vedere al practicii, candidatii pentru obtinerea permisului de conducere au la indemana chestionarele online, cu ajutorul carora isi pot consolida aceste notiuni.

De ce este important sa se rezolve chestionare auto si dupa promovarea examenului?

Aproximativ toate legile se schimba sau primesc modificari de-a lungul timpului si la fel se intampla si in cazul Codului Rutier. De aceea este recomandat ca si soferii cu experienta sa mai rezolve, periodic, teste auto. In acest fel, acestia sunt pusi la curent cu toate noile modificari aduse fata de notiunile invatate initial sau le sunt reamintite informatii pe care le-au mai uitat, de obicei din cauza faptului ca nu se intalnesc foarte des cu aceste situatii.
Dificultatile pe care soferii le intalnesc sunt, cel mai adesea, legate de semne de circulatie pe anumite tronsoane de drum pe care acestia circula foarte rar si de aceea, in timp, acestea sunt practic scoase definitiv din mintea conducatorilor auto.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA