spot_img
AcasăActualitatePoliticCUM SE DISTRUG ADVERSARII POLITICI - Dosarul de evaziune fiscală a lui...

CUM SE DISTRUG ADVERSARII POLITICI – Dosarul de evaziune fiscală a lui Victor Ponta a fost închis de procurori

spot_img

DISTRIBUIȚI

CUM SE DISTRUG ADVERSARII POLITICI Decizie de ultimă oră în dosarul în care Victor Ponta era acuzat de evaziune fiscală. La doar 3 luni după ce dosarul a ajuns la Parchetul General, procurorii au decis clasarea lui. Dosarul a fost disjuns din cauza “Turceni – Rovinari”, în care sunt judecaţi, din 2015, fostul premier Victor Ponta, fostul senator Dan Şova şi foştii directori ai complexurilor energetice Rovinari şi Turceni. 

După ce DNA a clasat cauza privind infracţiunea de conflict de interese în ceea ce-l priveşte pe fostul premier Victor Ponta, o parte din aceasta a fost disjunsă şi trimisă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

„La data de 22 martie 2017, s-a dispus clasarea cauzei privind infracţiunea de conflict de interese (3 fapte) ce au fost reţinute în sarcina lui Victor Viorel Ponta, raportat la calitatea sa de prim ministru (cauză mediatizată prin comunicat nr. 1026/ 5 iunie 2015). Soluţia de clasare pentru această infracţiune s-a dispus deoarece a intervenit cauza de împiedicare a efectuării urmăririi penale faţă de Victor Viorel Ponta pentru faptele menţionate, ca urmare a faptului că solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fost respinsă de Plenul Camerei Deputaţilor. Cu privire la presupuse infracţiuni privind fapte care nu sunt de competenţa DNA s-a dispus disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”arăta Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pe 12 mai, la solicitarea Mediafax.

Dosarul disjuns şi transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie viza infracţiuni de evaziune fiscală.

Miercuri, reprezentanţii Parchetului General au declarat, pentru Mediafax, că dosarul a fost clasat pe motiv că fapta nu există.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte patru persoane, printre care fostul senator Dan Şova şi fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, în dosarul cunoscut ca „Turceni-Rovinari”. În acest dosar erau vizate, în faza de urmărire penală, şi fapte de conflict de interese, iar în 5 iunie 2015, DNA a cerut Camerei Deputaţilor să avizeze începerea urmăririi penale pe numele fostului premier pentru această faptă. Deputaţii au respins însă solicitarea, în 9 iunie 2015.

Reacția fostului premier

2329ad861f2c05d5b2203da414b44c44

Victor Ponta a scăpat de dosarul penal în care era suspectat de evaziune fiscală, după ce Parchetul General a decis clasarea cauzei. Fostul premier afirmă că acuzaţia putea fi verificată în 24 de ore, însă procurorul Uncheşelu a refuzat în mod ilegal să claseze dosarul. DNA a trimis la Parchetul General dosarul în urmă cu două luni.

„Acuzaţia că nu am înregistrat fiscal un contract de închiriere putea fi verificată în maxim 24 ore (deoarece în declaraţia mea de avere era trecut chiar şi nr. de înregistrare de la Administraţia Fiscală din Gorj – locul de domiciliu)! Dl procuror Uncheselu mi-a deschis şi a „lucrat” la acel dosar doi ani după care nu l-a clasat ( aşa cum prevedea legea) ci l-a declinat către Parchetul General! Cred că nu pe mine ar trebui să mă întrebaţi cum comentez soluţia Parchetului General, ci pe domnul Uncheşelu”, a declarat Ponta pentru stiripesurse.ro.

Este al doilea dosar clasat în care era cercetat Victor Ponta. În martie 2017, procurorul DNA Jean Uncheşelu a clasat dosarul în care fostul premier era acuzat de conflict de interese pentru că l-a numit pe Dan Şova ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine şi ministru al Transporturilor, în condiţiile în care fostul premier ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia şi de dreptul de folosinţă gratuită a unui autoturism.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA