AcasăActualitateSocialCum se circulă astăzi în Maramureș și ce ne așteaptă mâine

Cum se circulă astăzi în Maramureș și ce ne așteaptă mâine

DISTRIBUIȚI

Vremea a fost în general închisă. Pe arii extinse dimineaţa şi noaptea s-a semnalat ceaţă. Vântul a suflat în general slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad Celsius în Baia Mare şi 5 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Ocna Sugatag. Stratul de zapada era aseară discontinuu şi avea grosimea maximă de 20 cm la Cavnic.
La primele ore ale dimineţii temperatura aerului era de 0 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus şi Ocna Sugatag. Târgu Lăpuş, Borşa, Vişeu de Sus, Copalnic, Petrova şi în Pasul Gutâi; 1 grad Celsius în Baia Mare, Cavnic şi în Pasul Gutâi; -1 grad Celsius la Petrova. Cel mai rece a fost la Târgu Lăpuş, Borşa, Leordina şi Copalnic, valoarea fiind de -2 grade Celsius. Nu au fost semnalate probleme în trafic sau perturbări ale acestuia.
Toate sectoarele de drumuri naţionale au partea carosabilă umedă. Angajaţii societăţilor de drumuri naţionale nu intervenit cu două utilaje şi au împrăştiat 19 tone de material antiderapant pentru a preveni şi combate formarea poleiului (în Pasul Gutâi, Pasul Prislop şi Dealul Pietriş). Cerul este acoperit pe majoritatea sectoarele de drumuri naţionale şi senin la Borşa. Vântul suflă liniştit. Nu au fost semnalate precipitaţii pe sectoarele de drumuri judeţene. În cursul acestei dimineţi a fost semnalată ceaţa în zonele joase.
Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea sectoarelor de drumuri judeţene au intervenit cu 15 utilaje şi au răspândit 161 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Carosabilul este curat şi parţial umed. Nu au fost semnalate probleme sau perturbări ale traficului rutier.
Cursa aeriană de pasageri a aterizat aseară, datorită ceţii dense (vizibilitate redusă până la 150 de metri) pe Aeroportul de la Satu Mare. Cursa de pasageri a decolat de pe aeroportul sătmărean şi a aterizat la Bucureşti. Temperatura aerului are valoarea de -1 grad Celsius. Vizibilitatea este bună în zonă, dar cu aer ceţos.
Meteorologii au prognozat pentru astăzi că vremea va fi relativ caldă. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse, în partea a doua a zilei şi noaptea, vor cădea precipitatţi predominant sub formă de ninsoare. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi izolat la munte 10 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări în zona montană înaltă (peste 90 km/h), viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 6 grade Celsius, iar cele minime între -3 şi 0 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.
Sâmbătă, în Maramureş, vremea se va răci faţă de zilele precedente devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse, indeosebi ziua, va ninge. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări în zona montana înaltă (peste 90 km/h), viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad si 2 grade Celsius, iar cele minime între -8 şi -5 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA