AcasăLifestyleCum sa-ti pregatesti piscina pentru vara

Cum sa-ti pregatesti piscina pentru vara

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pentru pregatirea piscinei pentru vara nu este suficienta o golire si o umplere cu apa curata a bazinului. Daca si tu te pregatesti sa iti pui in functiune piscina pentru sezonul cald si esti in cautarea celor mai bune sfaturi ca operatiunea sa asigure igiena apei, cat si sanatatea utilizatorilor in zilele toride, urmeaza acesti pasi clari si usor de urmat.

Pentru pregatirea piscinei pentru vara nu este suficienta o golire si o umplere cu apa curata a bazinului.

Daca si tu te pregatesti sa iti pui in functiune piscina pentru sezonul cald si esti in cautarea celor mai bune sfaturi ca operatiunea sa asigure igiena apei, cat si sanatatea utilizatorilor in zilele toride, urmeaza acesti pasi clari si usor de urmat.

Dar inainte de toate, iti recomandam ca curatarea piscinei pentru vara sa fie facuta pe la inceputul lunii Mai, pentru ca temperaturile ridicate si razele puternice ale soarelui sa nu transforme apa intr-un verde mlastinos.

Curata prelata

Daca ai o prelata din vinil, indeparteaza eventualele frunze sau murdaria cu o plasa de frunze sau grebla de piscina. Astfel, previi patrunderea impuritatilor in piscina, pe care vei fi nevoit sa le aspiri ulterior. Dupa ce ai spalat prelata cu un detergent bland, las-o sa se usuce complet, repar-o daca este cazul si depoziteaz-o, rulata, intr-un loc uscat, ferit de umezeala si insecte.

Inspecteaza piscina

Daca ai o piscina cu liner, verifica mai intai daca exista decolorari sau rupturi. Consulta o firma de intretinere piscine sau constructorul piscinei cu privire la defectele pe care nu le poti repara. Daca detii o piscina construita din beton sau fibra de sticla, verifica eventualele crapaturi in mozaic sau gresie, ori daca deck-ul s-a lasat. Lasa pe mana expertilor defectele serioase. Pe cele minore le poti efectua chiar tu.

Curata skimmerele

Curata skimmerele, rigola perimetrala si vasul tampon, in functie de piscina detinuta. Indeparteaza crengutele sau frunzele care s-ar fi putut acumula in skimmer sau in rigola perimetrala. Foloseste o grebla sau o perie, si apoi curata totul cu un jet de apa.

Indeparteaza plutitorii anti-inghet

Scoate plutitorii anti-inghet (spargatori de gheata) din apa unul cate unul, lasandu-i sa se usuce si apoi depoziteaza-i pe perioada sezonul cald.

 

Reconecteaza pompa la instalatie

Reconecteaza filtrul, pompa (daca este dezinstalata) si pompa de caldura (daca exista). Inspecteaza etanseitatea olandezilor si lubrifiaza cu vasilina pentru O-ringuri pentru a preveni scurgerile in camera tehnica in momentul in care piscina se umple cu apa. Verifica orice semne de rugina sau uzura, iar daca ceva trebuie inlocuit sau reparat, acum este momentul. Demonteaza capacul filtrului pentru a verifica daca nisipul este colmatat sau daca mai poate fi folosit in continuare. Daca este colmatat, el trebuie schimbat – in caz contrar, filtrarea nu va mai fi eficienta.

Goleste piscina

Goleste piscina cu ajutorul pompei de recirculare, apoi spala peretii si fundul piscinei folosind substante speciale pentru mozaic sau liner – dupa caz. Clateste bine piscina cu apa, rechituieste mozaicul daca exista bucati de chit sarite. Lasa sa se usuce chitul nou aplicat, timp de o zi.

Umple piscina cu apa, porneste pompa si sistemul de filtrare

Acum poti incepe sa umpli piscina pana cand nivelul apei ajunge la jumatatea skimmer-ului sau pana ajunge in rigola perimetrala. Porneste sistemul de filtrare si recirculare al apei din piscina. Urmareste intocmai instructiunile producatorilor, pornind pompa si sistemul de filtrare. Verifica dupa scurgeri, crapaturi sau furtune rupte. Daca echipamentele nu functioneaza corect sau sunt defecte, nu ezita sa opresti totul si sa contactezi firma de piscine si intretinere pentru orice reparatie necesara.

Trateaza apa

Dupa umplerea piscinei, urmeaza tratamentul soc cu clor si pH-. Testeaza apa de chimicale urmarind cu atentie instructiunile de pe kitul de tester al apei, iar pentru o analiza corecta poti contacta firma de intretinere piscine care iti va masura cel mai bine nivelul chimicalelor din apa, pH-ul, alcalnitatea, clorul, duritatea calcarului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA