AcasăLifestyleCum să-ți menții mașina curată: 5 trucuri care funcționează

Cum să-ți menții mașina curată: 5 trucuri care funcționează

spot_img

DISTRIBUIȚI

Nimeni nu e foarte încântat să șofeze o mașină plină de praf și noroi, iar dacă vehiculul este la fel de murdar și în interior, senzația este și mai neplăcută. Toți proprietarii de autoturisme știu că mașinile se murdăresc foarte ușor și toți au simțit la un moment dat acea senzație de nevi și neputință atunci când un porumbel a „decorat” caroseria recent spălată. Cu natura nu ai cum să te pui și trebuie să te împaci repede cu ideea că astfel de accidente sunt inerente. Totuși, ai la dispoziție suficiente soluții pentru a-ți menține mașina curată mai mult timp. Poți considera problema ca și rezolvată dacă vei parcurge rândurile ce urmează și te vei pune în aplicare trucurile de mai jos: 

Nu lăsa petele să se usuce

Petele de cafea, suc sau diferite sosuri vărsate accidental pe tapițeria scaunelor sunt cele mai păcătoase, pentru că devin foarte dificil de scos dacă apucă să se usuce. De aceea, atunci când pățești un astfel de accident, nu întârzia să acționezi imediat, chiar dacă asta înseamnă să tragi pe dreapta câteva minute. Pentru astfel de situații este bine să ai în mașină și o soluție de curățat, pe care să o aplici imediat peste pata proaspătă după care să ștergi cu o lavetă. Cu cât pata este ștearsă mai repede, cu atât cresc șansele să nu lase nici un fel de urme.

Șterge-ți încălțările și ai grijă ca pasagerii să facă la fel

Praful și noroiul care ajung în mașină provin de cele mai multe ori de pe tălpile pantofilor. De aceea, e bine să te uiți puțin la încălțări înainte de a urca în mașină. Fă-ți un obicei din asta, iar atunci când mai iei pe cineva în mașină, roagă-l să procedeze la fel, mai ales dacă afară a plouat sau dacă va aflați într-o zonă cu mult praf sau noroi. Dacă observi totuși urme de mizerie în mașină, nu ezita să scapi de ele imediat.

Folosește huse de protecție și preșuri auto

Scaunele și podeaua mașinii sunt mai dificil de curățat, așa că protejează-le de murdărie și de pete. Pentru scaune poți folosi huse speciale, care se instalează foarte ușor și protejează tapițeria, iar pentru podea îți recomandăm covorașele și preșurile pentru autovehiculele Ford de la PTC-Auto. Husele se curăță foarte ușor la mașina de spălat, iar preșurile și covorașele se spală cel mai bine sub jet de apă, cu ajutorul unui furtun.

Curăță și interiorul când speli mașina

Indiferent că mergi la spălătorie sau îți speli singur mașina, de fiecare dată când faci această operațiune, nu te limita doar la exterior. Cu alte cuvinte, dacă tot te-ai apucat de o treabă, măcar fă-o ca lumea! Nu dă bine ca mașina să strălucească pe dinafară iar la interior să fie praful de un deget. Așadar, după ce ai terminat cu exteriorul, apucă-te minuțios și de interior, etapă pentru care este necesar aspiratorul. Dacă nu ai posibilitatea să te ocupi singur, mergi la o spălătorie, comandă un „exterior + interior” și lasă-i pe băieți să-și facă treaba în timp ce bei o cafea.

Nu lăsa gunoaie în mașină

Ambalajele, sticlele sau dozele goale, șervețelele folosite și alte deșeuri nu trebuie să rămână în mașină de la o zi la alta, pentru că aceasta se va transforma ușor într-un tomberon pe roți.  Atunci când îți lași autoturismul în parcare sau în garaj, la sfârșitul fiecărei zile, adună toate aceste resturi și aruncă-le la gunoi. N-ar fi rău să faci asta de fiecare dată când oprești pe undeva și ai un coș de gunoi în preajmă.

Dacă ai posibilitatea, lasă-ți de fiecare dată autovehiculul în garaj sau într-o parcare acoperită, unde este mai bine protejat de praf și intemperii. Dacă totuși nu ai această posibilitate, evită să parchezi vehiculul sub cablurile aeriene sau sub copaci, pentru că acestea sunt locurile preferate de porumbei și alte zburătoare și, inevitabil, îți vor lăsa o „amintire” de care vei scăpa mai greu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA