AcasăLifestyleCum să-ți amenajezi locuința cu bani puțini? 10 recomandări care te pot...

Cum să-ți amenajezi locuința cu bani puțini? 10 recomandări care te pot ajuta

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/VXrrRqWkpwo

 

O locuință își schimbă aspectul în timp, pe măsură ce aceasta este utilizată, iar renovările și amenajările pot ajuta în ceea ce privește reîmprospătarea imaginii. Dacă ai nevoie de o amenajare rapidă a spațiului casei tale, însă fără a cheltui foarte mulți bani, iată ce poți face pentru a te bucura de o casă de vis.

Evidențiază zonele cheie cu iluminatul potrivit

Tendințele moderne în amenajări interioare și exterioare ne aduc în prim plan nevoia de a beneficia de lumină. Pentru a reduce consumurile și costurile, tot ceea ce trebuie să faci este să cauți magazinul online de lămpi solare potrivit în care să găsești tot ceea ce îți este necesar pentru a-ți amenaja locuința.

 

Poți alege becuri LED, lămpi solare, becuri economice și o gamă amplă de corpuri de iluminat, pe care să le integrezi în locuința ta, creând astfel un aspect modern, conform cerințelor actuale de design interior și exterior.

Schimbă pardoseala băii

Baia este adesea un spațiu neglijat atunci când vine vorba despre amenajări. Poți totuși să iei în calcul schimbarea aspectului prin folosirea unei pardoseli potrivite.

 

Ca idee, dacă vrei parchet în baia ta, dar acesta este prea scump, atunci poți opta pentru variante mai ieftine. Spre exemplu, vinilul modular are aspect de parchet, la fel și gresia care imită imaginea parchetului.

Schimbă culoarea camerelor

Dacă vrei ca locuință ta să arate distinct, atunci poți încerca să schimbi culoarea camerelor. În prezent se poartă nuanțele deschise, specifice stilului scandinav, care conferă camerelor senzația de luminozitate și deschidere.

Optează pentru mobilier modular

Mobilierul modular este perfect pentru orice tip de locuință, deoarece permite o organizare eficientă a spațiilor și lucrurilor. De asemenea, mobilierul modular este deosebit de estetic, potrivit pentru orice stil de amenajare al spațiilor.

Optează pentru un perete accent

Ideea de perete accent este una deosebită, care atrage atenția și care poate pune în valoare foarte mult spațiile. Un perete accent poate fi realizat cu cărămidă aparentă, oglinzi, autocolant, tapet sau chiar prin vopsirea acestuia într-o nuanță diferită de cea a celorlalți pereți.

Schimbă textilele casei

Perdelele, draperiile sau cuverturile și în general toate elementele textile care pot contribui la decor, pot fi folosite în mod eficient pentru o amenajare de calitate. Alege așadar draperii sau perdele moderne, cu rol de filtrare a luminii, care să se integreze cât mai delicat în peisaj. Același lucru trebuie aplicat și în cazul celorlalte elemente textile, precum pernele decorative, cuverturile sau fețele de masă.

Schimbă ușile sau ferestrele

Schimbarea tâmplăriei nu implică sume considerabile, așadar o poți face cu ușurință. Alege modele moderne și eficiente din punct de vedere termic, care să se încadreze în bugetul tău.

Izolează termic locuința

Un mod de a-ți amenaja locuința, cu efect asupra confortului tău, este izolarea termică a pereților. Optează pentru izolații cu vată bazaltică, polistiren sau spumă poliuretanică și vei observa că acest lucru te va ajuta să te bucuri de o casă mai confortabilă și mai eficientă din punct de vedere energetic.

Redefinește și compartimentează

Rigipsul este un material foarte versatil care te poate ajuta să îți amenajezi locuința la nivel de compartimentare a acesteia. Cu ajutorul profilelor metalice și a plăcilor de rigips vei putea realiza pereți neportanți sau scafe care vor contribui la un aspect deosebit al casei tale.

Folosește placaje ceramice pentru suprafețe

Dacă vrei să te bucuri de suprafețe pe care le poți curăța cu ușurință sau care să schimbe estetica locuinței, atunci placajele ceramice sunt o soluție potrivită. Acestea nu sunt foarte scumpe și oferă rezistență și durabilitate în timp.

 

Există o multitudine de opțiuni în ceea ce privește amenajarea locuințelor, chiar și fără a cheltui sume mari de bani. Ia în calcul aceste idei și schimbă aspectul casei tale, încadrându-te perfect în bugetul propus.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA