AcasăLifestyleCum să repari un laptop care nu se încarcă

Cum să repari un laptop care nu se încarcă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Foto

 

Aveai ceva de lucru urgent, iar universul pare să comploteze împotriva ta? Care erau șansele să ai un deadline peste câteva ore, iar laptopul să nu mai dea niciun semn de viață? Dacă l-ai conectat la priză, curentul funcționează, iar situația pare să te depășească, se poate să ai o problemă destul de mare. Nu te panica! Am pregătit un articol care s-ar putea să te ajute.

De ce nu se încarcă laptopul?

Pentru un user obișnuit, lucrurile ar trebui să fie destul de simple. Conectezi cablul de încărcare la laptop, iar apoi în bagi în priză. Dar, uneori, avem parte de surprize neplăcute, cum ar fi:

  • cablul este întrerupt undeva și nu face contact;
  • priza este arsă;
  • bateria este veche;
  • cablul nu este bine conectat cu laptopul;
  • porturile de încărcare pot fi blocate sau murdare;
  • laptopul este supraîncălzit;

 

Ce faci dacă laptopul nu se încarcă?

Există numeroase moduri pentru a repara un laptop care nu se încarcă. Unele metode sunt simple și le poți aplica tu, dar pentru altele este nevoie de o intervenție mai complicată care necesită ajutorul unui specialist.

  1. Schimbă încărcătorul

Deoarece încărcătorul reprezintă una dintre cele mai mobile componente ale laptopului, el va suferi din cauza conectărilor frecvente, va fi luat în picioare, agățat și chiar smuls din priză. Față de laptop în sine, încărcătorul este mult mai puțin apreciat și protejat, așa că se poate strica destul de frecvent. Poți alege unul nou din gama de încărcătoare de laptop de la Power Laptop, iar proiectul tău va fi gata la timp.

  1. Lasă laptopul să se răcească

Dacă ai lucrat deja prea mult la laptop, iar bateria elimină căldură, chiar dacă dispozitivul nu se încarcă, s-ar putea ca temperatura interioară să fie prea mare. Chiar și modelele mai noi de laptopuri se pot încălzi uneori, dar această problemă este mult mai frecventă în cazul aparatelor vechi, cu baterii destul de uzate și sistem de răcire inadecvat.

  1. Pune bateria la congelator

Este o metodă destul de artizanală, dar care chiar funcționează. Poți încerca pe propria răspundere, în special dacă ai un laptop vechi și nu mai ai nimic de pierdut dacă lucrurile nu funcționează așa cum îți dorești. Va trebui să scoți bateria din laptop și să o pui într-o pungă cu sistem de închidere ziplock. Pune punga în congelator și las-o acolo pentru câteva ore. Apoi, scoate bateria din congelator și las-o să ajungă la temperatura camerei. Șterge frecvent condensul, pe măsură ce bateria se încălzește, iar în final monteaz-o la loc în laptop. S-ar putea să ai o surpriză plăcută. Foarte important este să nu încerci această metodă pe o baterie cu litiu, deoarece o va distruge. Poți încerca însă această metodă cu bateriile NiCD sau NiMH.

  1. Redu utilizarea resurselor

Dacă ai un laptop mai vechiuț, care funcționează mai greu, atunci s-ar putea ca problema să nu fie una de hardware. Atunci când mai multe programe rulează simultan, computerul va lucra și el mai mult, iar ventilatorul trebuie să țină pasul pentru a-l răci. Toate programele și procesele respective consumă energie, iar bateria se va consuma mai repede decât reușește să se încarce. Pentru un laptop care lucrează cu Windows, tastează Ctrl + Shift + Esc pentru a verifica utilizarea curentă a resurselor. Click pe tabul Procese, iar acolo vei putea afla mai multe detalii.

 

  1. Recalibrează bateria

În special utilă pentru bateriile mai vechi, recalibrarea se face deoarece sistemul de operare instalat nu oferă informații corecte despre nivelul de încărcare al bateriei. Această situație apare frecvent, mai ales dacă laptopul este întotdeauna conectat la priză ori dacă bateria nu s-a consumat niciodată complet.

 

Cu siguranță, cea mai bună variantă pentru a repara un laptop care nu merge este să apelezi la un specialist. Cu toate acestea, în unele situații urgente, poți încerca și metodele de mai sus, astfel încât lucrurile să revină la normal cît mai rapid.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA