spot_img
AcasăLifestyleCum să reîmprospătezi aspectul livingului: 6 idei fresh pentru casa ta

Cum să reîmprospătezi aspectul livingului: 6 idei fresh pentru casa ta

DISTRIBUIȚI

Sursa: Vivre

Senzaţia de prospeţime îţi oferă energie şi încredere în orice context. Întrucât camera de zi este locul în care petreci, poate, cel mai mult timp în casă, de ce să nu ai parte de acest sentiment împreună cu toți cei dragi, în confortul propriei locuinţe? Iată şase idei care îţi vor aduce primăvara în casă, indiferent de sezonul în care ne aflăm.

Încearcă o culoare proaspătă pe pereţi

În acest context, proaspătă nu înseamnă doar pregătită pe loc pentru aplicare. Înlocuirea tonurilor care îţi îmbracă pereţii livingului este, într-adevăr, o schimbare majoră. Alege altă nuanţă din aceeaşi paletă de culori sau una cu totul nouă pentru a simţi cu adevărat o schimbare.

Alege mobilier confortabil

Prospeţimea este o senzaţie pe care nu trebuie să o experimentezi doar vizual. Cea mai bună modalitate de a te simţi confortabil în camera de zi este să alegi mobilierul ţinând cont chiar de acest criteriu. În plus, găseşti canapele şi fotolii moderne în diverse culori, care îţi transformă timpul petrecut în living în adevărate sesiuni de SPA la tine acasă.

Nu uita de flori

Natura este o sursă excelentă de forme, culori şi idei proaspete pentru decorarea livingului. Așa că, acolo unde este posibil, alege flori naturale. Întreţinerea lor nu trebuie privită ca un efort, ci poate fi o adevărată terapie. Pentru orice stil arhitectural sau de design există plante potrivite, cu sau fără flori, în vază sau ghiveci. Dacă vrei să completezi acest peisaj cu tonuri de verde viu ai la dispoziție o mulţime de textile decorative, de la perdele la covoare şi de la canapele la feţe de masă.

Arta de perete

Decorarea pereţilor poate fi privită ca o investiţie în artă. Arta de perete reprezintă cel mai simplu mod de a schimba înfăţişarea unei camere. Spaţiul rămâne neclintit, mobilierul la locul lui, pereţii intacţi. Valoarea investiţiei depinde nu doar de bugetul disponibil, ci şi de imaginaţia fiecăruia. Pentru unii, arta se rezumă la autori cu nume. Pentru alţii, cea mai frumoasă artă este un tablou de familie. O variantă îndrăzneaţă este aplicarea unei picturi murale pe un perete întreg. Încadrarea în tipare înseamnă respectarea cutumelor cu privire la stil, culori şi tematică, în timp ce inovaţia reprezintă o declaraţie cu privire la propria personalitate asumată.

Multimedia la nivel superior

Dacă eşti adeptul celor mai noi tehnologii implementate în sufragerie, investiţiile în redecorarea camerei de zi vor fi obligatoriu în legătură cu apariţiile în domeniu. O astfel de schimbare poate însemna doar comoda tv, care aduce un suflu nou în încăpere. Chiar şi înlocuirea televizorului schimbă înfăţişarea livingului, având în vedere că noile apariţii inovează nu doar la capitolul calitate şi claritate audio-video, ci şi în privinţa designului. Aproape că găseşti aparatură care se potriveşte cu tonurile generale ale camerei în materie de arhitectură şi decoraţiuni. Consolele de jocuri şi sistemele audio depăşesc de mult timp funcţia pentru care au fost concepute, devenind cu uşurinţă piese de referinţă în materie de design.

Priveşte totul într-o nouă lumină

Toate cele de mai sus depind de un factor extern: lumina în care le priveşti. Mobilierul, televizorul, elementele artistice şi de decor pot fi puse în valoare sau, dimpotrivă, estompate în funcţie de lumina în care sunt puse. Într-un living, miza cea mare este lumina naturală. Cu cât ai mai mult timp parte de razele şi căldura soarelui în casă, cu atât te vei bucura de beneficiile lor. Acolo unde lipseşte trebuie să compensezi cu iluminat artificial. Pentru fiecare zonă a camerei de zi poţi alege un anumit tip de iluminat. Diversitatea de obiecte te va ajuta să delimitezi mai uşor specificul fiecărui loc: masa de familie, colţul de lectură, spaţiul de joacă etc.

Lucrările de decorare a camerei de zi nu trebuie privite drept cheltuieli, ci investiţii în propriul confort. Alege materiale şi produse de calitate care nu îţi vor împrospăta doar locuinţa, ci şi stilul de viaţă.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA