AcasăLifestyleCum să prepari un espresso perfect acasă la tine?

Cum să prepari un espresso perfect acasă la tine?

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/IjnAc0vyqGs

 

Espresso este una dintre cele mai îndrăgite băuturi de către iubitorii de cafea deoarece oferă o aromă irezistibilă, misterioasă și plină de energie, alături de un parfum deosebit care învăluie întreaga locuință! Începe fiecare dimineață cu o băutură caldă și delicioasă creată chiar la tine în casă, întocmai pe gustul tău!

 

Dacă vrei să descoperi cum poți face un espresso cum nu ai mai gustat până acum, întocmai așa cum ți-l dorești, atunci iată cum poți prepara cafeaua ideală cu espressorul de la Miele!

 

Care este secretul unui espresso ideal?

Aparatul pentru prepararea acestei cafele delicioase influențează foarte mult aroma, parfumul și calitatea băuturii calde, însă este important să iei în considerare și alte criterii. Astfel, iată cum prepari un espresso perfect!

 

Boabele de cafea

Pentru un espresso care concurează cu cel din marile lanțuri de cafenele vei avea nevoie de boabe de cafea de calitate, așa să trebuie să urmărești cu grijă toate informațiile de pe ambalaj, precum:

  • cât de proaspete sunt boabele de cafea,
  • când au fost procesate și prăjite.

 

Pentru un gust deosebit al băuturii espresso, poți opta pentru cafeaua Miele One For All. Aceasta oferă o aromă intensă cu o note fructate subtile, fiind ideală pentru a prepara espresso sau alte băuturi irezistibile, de pildă: Cafe Crema sau alte specialități de cafea cu lapte. Optează întotdeauna pentru cafeaua boabe dacă îți dorești un gust proaspăt!

 

Prăjirea

Cafeaua pentru espressor ar trebui consumată între 4 zile și maxim 3 săptămâni de la data prăjirii deoarece în această perioadă vei simți o aromă intensă și proaspătă. Informațiile despre prăjirea boabelor le poți afla de pe ambalaj.

 

Apa pentru espresso

Apa este un alt factor care determină gustul final al băuturii calde. Dacă folosești apa direct de la robinet, atunci ține minte că sedimentele și mineralele pot schimba aroma cafelei și chiar să afecteze espressorul, în cazul în care acesta nu este întreținut corespunzător. Se recomandă să investești într-o cană filtrantă pentru apă.

 

Măcinarea

Boabele de cafea trebuie să fie măcinate înainte de a crea espresso-ul perfect. Există mai multe grade de măcinare: extra grosieră, grosieră, medie, medie spre fină, fină și extra fină. Pentru espresso-ul ideal ai nevoie de granulație extra fină.

 

Dozarea

Poți crea un espresso pentru toate gusturile în funcție de dozarea aleasă. De pildă, pentru un espresso dublu cantitatea de cafea măcinată ar trebui să fie cuprinsă între 17 și 20 de grame, însă dacă vrei o băutură caldă mai puternică sau mai slabă, atunci va trebui să te „joci” cu dozarea până când vei descoperi cantitatea perfectă pentru tine!

 

Sfaturi pentru un espresso perfect

  • Asigură-te că folosești espressorul întocmai conform instrucțiunilor.
  • Folosește apă filtrată, fără calcar sau alte impurități, astfel încât gustul să fie natural, proaspăt și bogat.
  • Dacă espresso-ul are gust amar, atunci ai extras prea mult din cafea. Încearcă să reduci temperatura apei sau poți micșora timpul de extracție.
  • În cazul în care băutura este prea lichidă, atunci ai nevoie de o consistență mai groasă. Poți alege un dozaj mai mare al cafelei, să macini mai fin boabele sau să micșorezi timpul de extracție.
  • Dacă băutura espresso are prea puțină cremă, atunci cafeaua poate fi prea veche, așa că o poți înlocui pe aceasta cu una mai proaspătă. La polul opus, dacă băutura area prea multă spumă, atunci este indicat să lași boabele de cafea să se „odihnească” pentru câteva zile; cafeaua ar putea fi prăjită de foarte puțin timp.

 

Invită-ți prieteni la un espresso deosebit chiar la tine în locuință și uită de cafenele deoarece vei putea prepara băuturile calde întocmai așa cum îți dorești. Un espressor este o investiție de lungă durată care te va încânta în fiecare început de zi!

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA