AcasăLifestyle Cum sa prepari o cina delicioasă cu brânză de burduf

 Cum sa prepari o cina delicioasă cu brânză de burduf

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/nVH-5t4LxmY

 

Brânza de burduf se mai numește și brânză frământată iar detaliul principal care o deosebește de celelalte brânzeturi este modul de păstrare. În mod tradițional, brânza frământată se păstrează într-un burduf natural, constând în vezică de oaie capră sau porc, ceea ce îi oferă o savoare aparte. Vei găsi și brânză de burduf ambalată la tub, însă pentru a avea certitudinea calității, trebuie ca aceasta să fi fost păstrată cel puțin 2-3 luni într-un burduf natural.

Brânza de burduf reprezintă un ingredient perfect pentru cină, întrucât că este un aliment ușor, pe care îl poți consuma fără probleme cu câteva ore înainte de a merge la culcare. O poți consuma ca atare, însă noi îți prezentăm câteva feluri de mâncare ușor de preparat, care au ca ingredient brânza de burduf.

 

Ardei umpluți cu brânză și urdă

Acesta este un aperitiv delicios, care nu necesită multe ingrediente și poate fi preparat foarte ușor. Pentru șase porții ai nevoie de:

  • 6 ardei capia;
  • 250 de grame de urdă;
  • 150 de grame de brânză de burduf;
  • Două ouă;
  • 3 linguri de făină;
  • O ceașcă de ulei.

Ardeii se spală bine, după care se pun la copt pe plită sau la cuptor. După ce se înmoaie, se pun într-o strecurătoare, se adaugă puțină sare peste ei și se acoperă cu un prosop umed, pentru a putea fi curățați mai ușor.

Astfel pregătiți, ardeii să lasă așa până se răcesc, timp în care urda se frământă cu brânza de burduf. Noi îți recomandăm brânza de burduf de Ibănești, datorită consistenței sale cremoase și gustului plăcut de unt și lapte proaspăt.

Ardeii se curăță apoi de coajă și de semințe, după care se taie pe lung într-o parte, pentru a-i putea întinde ca pe o foaie de aluat. Pe fiecare bucată de ardei se pune câte o lingură de amestec de brânză de burduf și urdă, după care fâșiile se închid, refăcând astfel forma ardeiului.

Apoi, se bat ouăle într-un bol, iar uleiul se pune la încins într-o tigaie. Ardeii se trec după aceea prin ou și făină, după care se pun în tigaia cu uleiul încins până când făina se rumenește și devine aurie. Pot fi serviți calzi sau reci, atât la cină cât și la orice masă a zilei.

 

Pateuri cu brânză de burduf

Acesta este un alt preparat delicios numai bun pentru cină, pe care îl poți găti fără prea mult efort. Lista de ingrediente cuprinde:

  • Un pachet de aluat pentru foietaj;
  • O jumătate de kilogram de brânză de burduf;
  • Un ou;
  • Sare, piper și boia dulce, după gust.

Dacă foile de aluat sunt congelate, se lasă să se dezghețe, după care se taie în forme pătrate – mai mari sau mai mici, după cum dorești să îți iasă pateurile. Brânza de burduf se amestecă într-un bol cu sarea, iar apoi se fac bulgărași care se așează în mijlocul fiecărui pătrat din aluat. Acestea se închid apoi în diagonală, astfel încât să obții forma unui triunghi având in mijloc amestecul de brânză. Marginile se presează ușor cu furculița pentru a se lipi.

Apoi, oul se bate într-un castron adăugând boiaua și piperul, după care pateurile se pun într-o tavă și se ung  cu acest amestec. Tava se bagă la cuptor, unde se lasă 20-30 de minute, până când pateurile se rumenesc.

Dacă ți se pare că brânza de burduf este deja suficient de sărată, poți renunța să-i mai adaugi sare.

 

Bruschete cu brânză de burduf

Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 10 felii de pâine toast;
  • 200 de grame de brânză de burduf;
  • O jumătate de conservă de porumb dulce;
  • 3 linguri de pastă de ardei;
  • Două roșii;
  • 100 de grame e cașcaval ras;
  • O legătură de mărar;
  • Sare și piper, după gust.

Feliile de pâine se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se ung cu un strat de brânză de burduf. Roșiile se taie rotund și se așează câte  o felie peste brânza de burduf, iar în jurul ei se pune pastă de ardei. Se presară apoi boabele de porumb, cașcavalul ras și la final mărarul tocat mărunt, împreună cu sarea și piperul. Tava se bagă la cuptor și se lasă la copt maxim un sfert de oră, la temperatura de 200 de grade.

 

Încheiem aici acest material, cu speranța că te-am ajutat cu câteva idei inspirate pentru cină și că vei degusta cât mai curând aceste preparate, alături de ei dragi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA