AcasăLifestyleCum să îți perfecționezi tehnica de desen?

Cum să îți perfecționezi tehnica de desen?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: Unsplash

 

Realizarea desenelor presupune atât talent și inspirație, cât și tehnică și perseverență. Dacă vrei să îți îmbunătățești rezultatele, iată câteva sfaturi practice, care să te ajute să desenezi din ce în ce mai bine.

Alege materiale de calitate superioară

Pentru a obține cele mai bune desene, ai nevoie de materie primă de calitate: creioane, blocuri sau caiete de schițe, instrumente de șters și de ascuțit. Alege produsele care se potrivesc tehnicii și rezultatelor pe care vrei să le obții. Mai mult, achiziționează un set de culori Polycolor în cutie de metal, care să conțină nuanțele adecvate tipului de desen preferat de tine.

 

Spre exemplu, găsești pachete cu cele mai folosite culori pentru portrete sau seturi cu zeci de nuanțe, care să cuprindă tot ce ai putea avea nevoie. Avantajele produselor premium sunt pigmenții concentrați, dispersia excelentă a culorii pe suprafața de lucru și rezistența îndelungată.

Îmbunătățește precizia desenului

Este indicat să începi fiecare desen cu o schiță, pe care să o retușezi și să o completezi până obții un rezultat mulțumitor. De asemenea, un mod de a-ți perfecționa tehnica este îmbunătățirea preciziei. O greșeală pe care să o eviți este desenarea la întâmplare. Pentru a nu diminua claritatea liniilor trasate de tine pe suprafața de lucru, începe desenul din partea superioară a foii (din dreapta, dacă ești stângaci; din stânga, dacă ești dreptaci).

 

Mai mult, folosește creioane cu vârf ascuțit pentru a trasa detalii sau linii fine. Instrumentele de desenat cu vârf neascuțit pot fi utilizate pentru hașurare sau pentru realizarea tranzițiilor. Pe de altă parte, poți acoperi zone extinse ale hârtiei cu un creion ascuțit, dacă îl ții înclinat și te folosești de partea din lateral a acestuia.

Controlează luminozitatea desenului

Un desen lipsit de luminozitate poate avea un aspect plat, tern. Poți controla cât de întunecate sau de deschise sunt diferite zone de pe suprafața de lucru prin presiunea aplicată pe creion. Dacă pui mai multă presiune, obții intensitate, iar o presiune mică te ajută să creezi părți luminoase.

 

De asemenea, folosește mai multe varietăți ale aceleiași culori, pentru efecte diferite de luminozitate. Tot cu ajutorul unor nuanțe mai închise poți realiza umbre și un aspect tridimensional, realist. Cu cât îți îmbunătățești capacitatea de a controla luminozitatea, cu atât desenele tale vor fi mai apropiate de realitate.

Experimentează

Nu este suficient să citești cărți de specialitate sau să urmărești cursuri online. Pune în practică sfaturile din diferite surse cât mai des posibili. Exersează și experimentează cu diferite metode de desen. Încearcă noi culori, diferite grosimi ale creioanelor sau produse de care te-ai ferit până acum. În plus, realizează mai multe variante pentru același subiect și observă care tehnică te-a ajutat să ai cel mai bun rezultat.

 

Dacă obișnuiești să desenezi cu precizie un obiect sau un peisaj aflat în fața ta, treci la următorul nivel și îmbunătățește-ți creativitatea. Reinterpretează realitatea și creează propriile tale subiecte. Învață prin repetiție și perseverență cum să redai cât mai fidel imaginea compusă în mintea ta.

 

Perfecționează-ți tehnica de desen prin înțelegerea principiilor care stau la baza acestei forme de artă, precum luminozitatea și precizia. Exersează și încearcă noi moduri de exprimare prin desen, astfel încât să obții rezultate din ce în ce mai bune.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA