AcasăLifestyleCum să îți construiești un stil de viață sustenabil în 3 pași 

Cum să îți construiești un stil de viață sustenabil în 3 pași 

DISTRIBUIȚI

Construirea unui stil de viață sustenabil nu numai că ajută la menținerea sănătății mediului înconjurător, dar și contribuie la folosirea unui consum optimizat de resurse și la formarea unor principii puternice în ceea ce privește acest subiect global.

Descoperă în cele ce urmează 3 metode care te ajută să îți construiești un stil de viață sustenabil.

  1. Reciclează

Unul dintre principalele aspecte care nu trebuie să îți scape din vedere atunci când îți dorești un stil de viață sustenabil este reciclarea. Din acest motiv, este recomandat să te informezi despre metodele de reciclare pe care le poți folosi.

 

Iată câteva dintre cele mai comune materiale reciclabile folosite în gospodării și cum le poți recicla corespunzător:

  • Uleiul – după ce ai gătit, lasă uleiul să se răcească, apoi strecoară-l pentru a da la o parte impuritățile și resturile de mâncare. După ce l-ai curățat de reziduuri, toarnă-l într-un recipient curat și uscat și du-l la un punct de colectare specializat în reciclarea uleiului alimentar.
  • Medicamentele – dacă ai descoperit că ai câteva medicamente expirate pe care nu le mai poți folosi, procesul de reciclare este simplu: le poți duce la orice farmacie pentru a le preda. Va trebui doar să completezi un proces verbal de predare-primire.
  • Sticla – ambalajele din sticlă pot fi reciclate în tomberoanele special concepute pentru acest lucru. Asigură-te doar că, înainte de a le depozita într-un astfel de tomberon, îndepărtezi etichetele și capacele din metal, dacă e cazul.
  • Hârtia și cartonul – primul pas în reciclarea acestor materiale este să te asiguri că sunt uscate și nu au urme de alimente sau grăsime. Ceea ce trebuie să faci mai apoi este simplu: împăturește materialele astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu și aruncă-le în tomberonul special pentru hârtie și carton.

 

  1. Ajustează-ți comportamentul de consum

Un comportament corespunzător de consum te poate ajuta nu numai să contribui la menținerea sănătății mediului, dar și să economisești mai mulți bani de-a lungul timpului. Un consum smart nu înseamnă că trebuie să te oprești din a cumpăra unele lucruri, ci, mai degrabă, să înveți să cumperi lucrurile necesare și să adopți câteva metode eficiente de consum.

 

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta în acest sens:

  • realizează o listă de cumpărături de fiecare dată când mergi la supermarket. În acest mod, nu te lași pradă cumpărăturilor impulsive și vei cumpăra doar alimentele de care știi că ai nevoie. De ce să cheltuiești bani pe alimente care oricum, într-un final, vor ajunge în coșul de gunoi?
  • fă economie la energia electrică. În acest sens, poți să adopți câteva tactici de consum care nu îți influențează negativ stilul de viață, precum: scoaterea din priză a aparatelor electronice și electrocasnice care permit acest lucru, atunci când nu sunt utilizate, folosirea becurilor LED care consumă mai puțină energie, folosirea unor senzori care să aprindă automat lumina atunci când sesizează mișcare.
  • în ceea ce privește achiziția de haine, poți să pui în aplicare regula de 48 de ore. Dacă ai văzut o piesă vestimentară care îți place, dar de care nu ai neapărat nevoie, nu o achiziționa în acel moment, ci așteaptă să treacă 48 de ore. Dacă și după această perioadă de timp ți-o dorești, poți să o achiziționezi fără să regreți.

 

  1. Optează pentru o locuință sustenabilă

Atunci când locuiești zi de zi într-o locuință sustenabilă, motivația de a contribui și mai mult la menținerea sănătății mediului înconjurător, poate veni de la sine. Astfel, dacă îți cauți o locuință sau dorești să faci o schimbare majoră în viața ta, optează pentru o locuință sustenabilă.

 

Marii dezvoltatori implementează sustenabilitatea încă din faza de construcție a locuințelor, când optează pentru materiale eco-friendly, rezistente. Alte caracteristici ale unei locuințe sustenabile sunt: folosirea unui sistem de iluminat inteligent, a unei termoizolații durabile, dar și implementarea unui sistem de ventilație eficient. Astfel, dacă îți dorești un stil de viață cât mai bun pentru tine și familia ta, alegerea unei locuințe sustenabile ar putea fi una dintre cele mai bune decizii pe care le iei, pe termen lung.

 

Acțiunile de reciclare, consumul eficient de resurse, precum și locuirea într-o clădire sustenabilă sunt câteva dintre cele mai importante aspecte care te pot ajuta să trăiești într-un mod sustenabil. Folosește-te de informațiile din acest articol și implementează acțiunile care consideri că sunt potrivite pentru tine.

 

Sursă foto: shutterstock.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA