spot_img
AcasăLifestyleCum să eliminați un fundal de imagine în Photoshop și PowerPoint

Cum să eliminați un fundal de imagine în Photoshop și PowerPoint

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ați găsit vreodată o imagine care să fie aproape perfectă, dacă nu ar fi fost fundalul? Un fundal transparent este o opțiune mult mai versatilă, care vă permite să manipulați imaginile în diferite moduri.

Din fericire, există multe instrumente care ajută la eliminarea fundalului. Singura întrebare este, ce instrument ar trebui să folosiți? În acest articol, vă vom explica cum puteți utiliza două programe populare pentru a elimina fundalurile.

De ce să eliminați un fundal de imagine? Pentru a face ca subiectul să iasă în evidență. Imaginile profesionale au de obicei un fundal simplu, solid sau transparent. Pentru a vă oferi libertatea de a efectua ediții viitoare. Faptul de a avea un fundal transparent oferă multe oportunități de editarePentru a înlocui un fundal cu unul mai adecvat. Puteți schimba fundalul original cu unul care să reflecte mai bine mesajul dumneavoastră.

Ghid pentru eliminarea fundalurilor cu ajutorul PowerPoint

PowerPoint este instrumentul de bază pentru crearea de diapozitive pentru prezentări. Cu toate acestea, oferă și câteva trucuri utile, cum ar fi transformarea unui fundal de imagine în fundal transparent. Iată ce trebuie să faceți:

  • Adăugați fișierul dvs. de imagine
  • Selectați Inserare, apoi Imagine, și veți putea adăuga imaginea dvs. la un dispozitiv gol.
  • Îndepărtați fundalul

Dacă folosiți un PC, faceți clic pe File. Apoi faceți clic pe instrumentul Remove Background (Îndepărtare fundal). Dacă utilizați un Mac, apăsați pe Picture Format (Format imagine) și selectați instrumentul „Remove Background” (Îndepărtați fundalul). PowerPoint va finaliza automat eliminarea din acest punct. Țineți cont de faptul că produsul final poate să nu fie impecabil.

Rafinați eliminarea fundalului

Modificați cu ajutorul simbolurilor ‘+’ și ‘-‘. Cu simbolul ‘+’, zonele vor rămâne solide și vizibile. Atunci când cursorul are lângă el simbolul ‘-‘, veți putea elimina mai multe secțiuni din fundal.

Finalizați eliminarea fundalului

Faceți clic pe ecran (departe de fotografie) pentru a finaliza procesul de eliminare.

Salvați fotografia

Salvați diapozitivul ca fișier PNG. Acum ați realizat cu succes un fundal transparent. Ghid pentru eliminarea fundalurilor cu ajutorul Photoshop Adobe Photoshop este un program de manipulare a imaginilor complet funcțional. Utilizările sale sunt foarte răspândite și vă permite să finalizați o multitudine de sarcini de editare a imaginilor. Atât profesioniștii, cât și începătorii pot obține rezultate excelente cu Photoshop, dar este nevoie de timp pentru a vă familiariza cu funcțiile sale. Iată cum puteți elimina un fundal de imagine:

Deschideți fișierul dvs. de imagine

Fie selectați butonul Open (pe ecranul de deschidere al Photoshop), fie alegeți File (Fișier) în partea de sus a ecranului, apoi Open (Deschidere). Alternativ, puteți trage și plasa o imagine în Photoshop.

Pregătiți fișierul pentru editare

Selectați meniul Layer (Straturi). Coborâți până la Smart Objects și apăsați pe Create Smart Object din meniul suplimentar care apare. Selectați din nou meniul Layer și deplasați-vă la Rasterize, apoi pe Smart Object. Acum imaginea dumneavoastră este gata.  Selectarea zonei pe care doriți să o eliminați

Alegeți Quick Selection Tool din bara de instrumente din stânga. În partea de sus a ecranului, veți avea două butoane marcate cu simbolurile „+” și „-„. Selectați butonul ‘-‘, apoi faceți clic și trageți peste secțiunile pe care doriți să le eliminați.

Dacă ați selectat din greșeală subiectul, folosiți butonul ‘+’ pentru a restabili acele zone. Faceți clic pe partea principală a imaginii dvs. pentru a vă asigura că eliminați secțiunile corecte.

Îndepărtați fundalurile

Prin apăsarea butonului Del de pe tastatură, toate zonele selectate vor fi eliminate din fotografie. Astfel, veți rămâne cu un fundal transparent reprezentat de un efect de tablă de șah decolorat.

Salvați noua dvs. imagine

Faceți clic pe File (Fișier) în partea de sus a ecranului, apoi pe Save As (Salvare ca) sau Export (Export) și salvați imaginea dvs. ca un nou fișier PNG. Aveți acum o imagine cu un fundal transparent.

Concluzie

Atât Powerpoint, cât și Photoshop vă permit să obțineți rezultatele dorite. Dacă vă este greu să alegeți, încercați să experimentați cu ambele softuri pentru a lua o decizie finală. De asemenea, puteți opta pentru un ștergător de fundal mai ușor de utilizat automat și gratuit.

Păstrați acest tutorial la îndemână pentru a face eliminarea fundalurilor mai ușoară.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA