AcasăLifestyleCum să cureți corect încălțămintea din piele? 7 sfaturi

Cum să cureți corect încălțămintea din piele? 7 sfaturi

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Shutterstock

 

Cu siguranță orice femeie deține în garderobă cel puțin o pereche de pantofi din piele, fie că vorbim despre pantofi eleganți cu toc, pantofi casual, cizme, ghete sau bocanci. Aceștia pot fi purtați pe tot parcursul anului și se potrivesc de minune stilurile vestimentare pe care le abordăm. Însă, acum vine și întrebarea: cum se curăță încălțămintea din piele?

 

Știm că poate părea destul de complicată curățarea încălțămintei din piele, mai ales atunci când utilizezi încălțămintea în fiecare zi, căci aceasta se va murdări inevitabil. Însă dacă dorești să ai perechi de pantofi întotdeauna curate și să arate la fel ca în momentul achiziționării, mai mult ca siguri vei dori să apelezi la cele mai utile și eficiente trucuri pentru a face încălțămintea să arate ca nouă.

 

Nu te îngrijora, îți venim în ajutorul în rândurile de mai jos cu o serie de sfaturi care să te ajute să cureți încălțămintea din piele într-un mod corect, fără a-i afecta aspectul sau calitatea pielii. Iată cum o poți face!

De ce ai nevoie pentru curățarea corectă a încălțămintei din piele?

Pentru perechile comune de pantofi din piele naturală vei avea nevoie de câteva produse, pe care le vom menționa în lista de mai jos. Atenție, însă, dacă pantofii sunt din piele întoarsă, asigură-te că te informezi asupra metodelor de curățare specifice acestui tip de piele, căci produsele obișnuite ar putea degrada materialul. Iată, așadar, de ce ai nevoie:

 • O perie pentru pantofi pentru îndepărtarea murdăriei în exces;
 • O perie moale sau un burete special pentru aplicarea soluției de curățare;
 • Spumă de curățarea pentru încălțămintea din piele naturală;
 • Cremă de pantofi potrivită culorii pielii încălțămintei;
 • Spray protector pentru protejarea pantofilor împotriva murdăriei;
 • O cârpă moale cu microfibră.

 

De asemenea, trebuie să știi că cea mai rapidă modalitate pentru îndepărtarea murdăriei de pe încălțămintea din piele întoarsă este utilizarea apei și săpunului. Cu toate acestea, această soluție s-ar putea să nu fie întotdeauna eficientă atunci când vine vorba despre petele mai pregnante.

Instrucțiuni pentru curățarea încălțămintei din piele

Înainte de a începe procesul de curățare al încălțămintei din piele, asigură-te că vei așeza întotdeauna o cârpă sau un ziar pe suprafața pe care vei lucru, în așa fel încât să poți curăța mai ușor spațiul după ce ai terminat. Odată ce ai pregătit spațiul, iată care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi:

 1. Scoate șireturile de la încălțămintea din piele

Pentru o curățare eficientă, este recomandat să îndepărtezi întotdeauna șireturile de la pantofi, pentru a preveni udarea acestora sau pătarea lor cu cremă de pantofi. Următorul pas ar fi spălarea acestora, căci și șireturile sunt expuse la praf și murdărie.

 1. Îndepărtează murdăria și resturile

Asigură-te că folosești o perie specială pentru îndepărtarea oricărei urme de murdărie, noroi sau sare de pe suprafața pielii încălțămintei. Îndepărtând murdărie după fiecare purtare, îți va fi mult mai ușor să lustruiești pantofii mai târziu.

 1. Folosește săpun și aplică presiune pentru îndepărtarea petelor ușoare

Înmoaie o cârpă din microfibră sau o perie moale pentru pantofi într-o soluție din apă și săpun, apoi șterge suprafața exterioară a încălțămintei din piele. De asemenea, ai grijă să nu umezești prea mult pielea. Dacă te confrunți cu pete mai proeminente, aplică apă și săpun prin tamponări ușoare sau freacă ușor petele folosind mai multă presiune.

 1. Șterge săpunul de pe încălțăminte

După îndepărtarea petelor și murdăriei, curăță săpunul cu o cârpă uscată și folosește un calapod pentru menținerea formei intacte a pantofilor.

 1. Folosește cremă pentru pantofi din piele

Folosește o cremă de aceeași culoare cu pielea încălțămintei și aplic-o în mișcări circulare pe întreaga suprafață a încălțămintei. Procedând astfel, vei proteja încălțămintea de pete, vei hidrata pielea și vei îmbunătăți aspectul culorii.

 1. Lustruiește încălțămintea

Lasă crema să înmoaie suprafața pielii, apoi lustruiește pantofii cu o cârpă curată din microfibră, prin mișcări scurte.

 1. Pulverizează spray protector pe încălțămintea din piele

Odată ce încălțămintea din piele s-a uscat complet, pulverizează pe suprafața pielii un spray protector, de la o distanță de cel puțin 30 centimetri. Acest proces va face pantofii moi, supli și impermeabili.

 

Data viitoare când vezi modele de pantofi casual pentru femei, pantofi eleganți din piele, cizme, botine, ghete sau bocanci din piele, nu trebuie să-ți mai faci nicio grijă cu privire la întreținerea acestora. Ține cont de sfaturile noastre de curățare și încălțămintea ta din piele va rezista pentru mult timp de acum înainte!

 

Imaginea poate fi descărcată de aici

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA