AcasăLifestyleCum să alegi rasa viitorului tău câine

Cum să alegi rasa viitorului tău câine

DISTRIBUIȚI

Ți-ai dorit dintotdeauna un prieten blănos, dar nu știi ce pași ar trebui să urmezi? Atunci când decizi să adopți un câine, îți iei un angajament foarte important, de aceea trebuie să fii pregătit și să alegi rasa cea mai potrivită pentru tine. Astfel, atât tu, cât și noul tău prieten veți fi fericiți și vă veți înțelege perfect.

 

Ce temperament vrei să aibă câinele tău?

 

O primă întrebare la care ar trebui să răspunzi înainte de a alege un câine este următoarea: ce fel de temperament ți-ai dori să aibă animalul tău? Ești o persoană activă și jovială? În acest caz, poate ți s-ar potrivi un câine la fel de energic. Dacă ești mai liniștit, probabil preferi un animal prietenos, dar cu un nivel mai scăzut de energie. Acest pas este foarte important pentru a te asigura că vei avea o relație bună cu animalul tău de companie.

 

Cât spațiu ai la dispoziție?

 

Pentru a alege rasa viitorului tău câine, trebuie să analizezi ce condiții îi poți oferi. Un animal de talie mare are nevoie de un spațiu în care să alerge, așadar acesta ar fi cel mai fericit într-o curte. Dacă nu îi poți oferi asta, poți lua în considerare un câine de talie mică sau medie, care poate locui fără probleme într-un apartament. Nu uita că și aceștia au nevoie de mișcare – plimbările zilnice sunt foarte importante.

 

Ce fel de tip de blană ai dori să aibă câinele tău?

 

În afară de dimensiuni variate, fiecare rasă vine cu diferite tipuri de blană. Dacă îți dorești un animal cu blană lungă și mătăsoasă, acesta va avea nevoie de îngrijire specială. Va trebui să îi perii zilnic, să folosești produse destinate pentru rasa lor și să le cumperi hrană cu mulți nutrienți, pentru a le menține blana strălucitoare și sănătoasă.

 

Cât timp ai la dispoziție pentru animalul tău?

 

Așadar, va fi nevoie să îi dedici timp animalului tău de companie, indiferent de rasa acestuia, dar unii dintre ei vor avea nevoie de o atenție specială. De aceea, înainte să alegi rasa viitorului tău câine,este important să știi cât timp îi poți dedica. Odată cu apariția animăluțului în viața ta, vor apărea și vizitele la veterinar, plimbările zilnice, îngrijirea și, nu în ultimul rând, timpul pentru joacă. Un câine are nevoie de foarte multă atenție, iar unele rase sunt mai posesive decât celelalte. Asigură-te că ai tot timpul necesar pentru a crește un cățel fericit.

 

Cât de activ ești?

 

Indiferent de talia și de vârsta animalului, acesta va avea nevoie de plimbări, un nou factor ce merită luat în considerare când alegi rasa viitorului tău câine. Un animal de talie mare și cu un temperament energic va avea nevoie de plimbări mai lungi, pentru a consuma toată această energie. De asemenea, îl va ajuta dacă va putea petrece timp cu alți câini în locurile special dedicate din parcuri. Astfel, alegerea rasei ideale depinde și de nivelul de activitate fizică pe care îl poți depune zilnic.

 

Ai răspuns la toate aceste întrebări  și ai aflat cum ar arăta animalul tău de companie perfect? Învață despre rasele de câini cu Purina și află care este cea mai potrivită pentru tine!

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA