AcasăLifestyleCum să alegi încălțăminte care nu îți provoacă dureri de picioare

Cum să alegi încălțăminte care nu îți provoacă dureri de picioare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Alegerea pantofilor potriviți este esențială pentru confortul și sănătatea picioarelor tale. Atunci când știi cum să alegi corect încălțămintea, previi accidentările ce pot apărea în timpul mersului, alergatului sau al diverselor activități ce implică mișcare. Iar dacă picioarele se simt bine, întreg corpul va fi în siguranță.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerile ideale pentru picioarele tale!

1. Fii atent la talpa pantofilor!

Talpa este cea mai importantă parte a pantofului pentru că ea asigură flexibilitatea piciorului, protecția acestuia și, mai ales, poziționarea lui corectă în pantof. Pentru a fi în siguranță și confort, alege pantofi cu talpa fermă, dar care lasă laba piciorului să flexeze fără efort. Pentru a-ți da seama că ai găsit perechea perfectă, ia pantoful în mână și îndoaie-l de la vârf spre călcâi. Dacă se îndoaie complet și ușor, talpa este prea moale și nu bifează criteriile de siguranță. Dacă nu se îndoaie deloc, talpa este prea rigidă și nu va da libertate de mișcare piciorului. Însă, dacă reușești să flexezi ușor pantoful, păstrând totuși rigiditatea, este semn că ai găsit perechea de pantofi perfectă, care îți oferă suportul necesar.

2. Caută suport pentru arcul piciorului!

Genul de pantofi care oferă suport pentru arcul piciorului ar trebui purtați încă de la primii pași pentru că o astfel de talpă ajută laba piciorului să se formeze corect. Această zonă de susținere a arcului piciorului îți oferă un mai bun echilibru și mai multă stabilitate, indiferent de cât de solicitante ar fi activitățile ce implică mișcare. Este indicat să alegi pantofi care au acest suport integrat în talpă, nu să adaugi tu, ulterior, branțuri corectoare.

3. Mizează pe șireturi!

Întotdeauna, pantofii cu șireturi sunt de preferat în locul celor fără închidere, pentru că primii oferă suport mai bun și mențin piciorul corect în pantof. Mai ales atunci când faci sport sau ai activitate care solicită foarte mult picioarele, este indicat să optezi pentru modele de pantofi cu șireturi. În oferta Fashion Days poți găsi încălțăminte adaptată nevoilor piciorului tău, la o calitate premium.

4. Ține cont de forma piciorului!

Alege pantofi care se pliază pe forma piciorului tău și îi oferă un grad ridicat de confort. Măsoară-ți piciorul pe verticală și pe orizontală și stabilește care este exact măsura ta. Este posibil ca, în timp, forma piciorului să se modifice, și odată cu ea să se schimbe și măsura la pantofi. Atunci când cumperi, nu ține cont doar de măsură, ci probează seara, de preferat, pentru a îți da seama cum se simte piciorul în pantof. Evită modelele care au vârful îngust, pentru că nu îți vor lăsa degetele să se miște și acestea îți vor amorți în pantof.

Și nu în ultimul rând, înlocuiește pantofii vechi cu alții noi, pentru că pantofii a căror talpă se tocește sau se deteriorează nu mai oferă același suport și protecție, crescând riscul de accidentare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA