AcasăLifestyleCum să alegi firma potrivită pentru întreținerea ascensorului

Cum să alegi firma potrivită pentru întreținerea ascensorului

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://img.freepik.com/free-photo/elevator-building_1150-10723.jpg?w=1800&t=st=1659715077~exp=1659715677~hmac=391fd22f9709b210a1862ed31b15ccee683474b61a1adbbdcb4e3adb752b5c97

Ascensorul este unul dintre cele mai interesante și practice mecanisme inventate vreodată. Fără îndoială, mulți oameni nu și-ar imagina viața fără acest echipament în clădirile cu mai multe nivele, indiferent că vorbim de mediile profesionale, publice sau rezidențiale. Însă, oricât de avansată ar fi tehnologia de care acesta dispune, liftul are nevoie de mentenanță periodică pentru a funcționa în mod corespunzător. Serviciile de întreținere pot fi prestate doar de firmele specializate, care contribuie activ la creșterea confortului și a siguranței în timpul călătoriilor. Iată cum alegi o companie care poate realiza intervenții optime la un lift:

Evaluează tipul serviciilor pe care le oferă

Este foarte important să alegi un furnizor potrivit nevoilor tale atunci când vrei să închei un contract de service. Nu toți distribuitorii de ascensoare oferă și servicii de întreținere. Totodată, există și societăți care își desfășoară activitatea în acest domeniu, dar nu și pentru lifturi în zona în care te interesează. Prin urmare, înainte de a te decide cu privire la un anumit furnizor ai grijă să te interesezi ce sarcini poate realiza.

Ca să nu pierzi timp prețios pentru căutarea firmei potrivite, află că poți alege servicii de întreținere a ascensoarelor de la MP IFMA. Compania realizează mentenanța lifturilor atât la fața locului, cât și prin monitorizare la distanță, pentru asigurarea funcționării corecte a mecanismului în orice moment.

Alege o firmă cu experiență îndelungată

Fie că este un lift dintr-un ansamblu rezidențial, un spital sau o clădire de birouri, nimeni nu-și dorește ca acesta să fie prea mult timp scos din funcțiune. Erorile și defecțiunile pot apărea în oricând, dar diferența poate fi făcută de societatea cu care alegi să lucrezi și profesionalismul acesteia. Firma angajată să remedieze problemele trebuie să răspundă solicitărilor în cel mai scurt timp și să-și îndeplinească misiunea cu maximă responsabilitate.

Îndreptă-ți întotdeauna atenția către o companie cu experiență îndelungată pe piață, care are capacitatea de a proiecta soluții inteligente de mobilitate pentru instalarea, întreținerea și modernizarea ascensoarelor. Serviciile prestate de firmă trebuie să includă mentenanța preventivă conform legislației în vigoare, precum și mentenanța corectivă și predictivă.

Acordă atenție autorizațiilor tehnice

Chiar dacă există și anumite proceduri de întreținere a ascensoarelor care nu trebuie realizate neapărat de persoane autorizate, de exemplu curățarea cabinei, optează mereu pentru personal specializat. Indiferent de serviciile de care ai nevoie, oamenii calificați îți vor da mult mai multă siguranță. Potrivit prevederilor prescripției tehnice PT R 2 – 2010, toate lucrările de întreținere, revizie și reparare a unui lift pot fi efectuate numai de către persoane juridice autorizate ISCIR și care sunt înscrise în registrul ISCIR.

Verifică referințele și portofoliul de clienți

Există mai multe tipuri de ascensoare, iar firma care va asigura service-ul trebuie să se poată adapta diverselor mecanisme. De preferat ar fi să verifici referințele societății și să stabilești dacă aceasta are în portofoliu echipamente similare cu cele pe care le administrezi.

Ia în considerare tarifele practicate

Bineînțeles, prețul este un criteriu real de departajare în cazul firmelor prestatoare de servicii. Totuși, nu face rabat la calitate deoarece există riscul să ai prejudicii mai mari. Adesea, pretinsa economie pe care o faci în detrimentul profesionalismului îți produce pagube însemnate.

Analizează modul de comunicare

Poate părea un aspect nesemnificativ, însă ai nevoie de specialiști cu care să poți lua legătura eficient și rapid. Un serviciu de asistență tehnică prelungit (24 de ore/365 de zile) reprezintă un mare plus, la fel și consultanța telefonică la distanță, disponibilitatea și intervențiile efectuate într-un timp cât mai scurt. De pildă, dacă cineva rămâne blocat în lift, mai mult ca sigur vrei ca echipa care se ocupă de întreținerea mecanismului să răspundă solicitării cât mai repede.

 

În majoritatea cazurilor, folosirea ascensoarelor reprezintă o necesitate. Serviciile de întreținere sunt cruciale pentru siguranța utilizatorilor și buna funcționare a instalației, așa că alege o firmă cu experiență îndelungată și care respectă în totalitate normele legislative.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA