AcasăLifestyleCum să alegi cea mai bună hrană pentru pisica ta: 3 criterii...

Cum să alegi cea mai bună hrană pentru pisica ta: 3 criterii de selecție

DISTRIBUIȚI

Pisica ta merită tot ce este mai bun atunci când vine vorba de hrană. Oricât de mult ai fi tentat să îi oferi acesteia din mâncarea pe care o consumi și tu zilnic, astfel de alimente nu îi pot satisface toate nevoile nutriționale. În plus, anumite ingrediente nu sunt recomandate pentru consumul animalelor.

 

Așadar, ar trebui să optezi pentru hrana specială. În magazinele pentru animale, e disponibilă o varietate de produse pentru pisici, însă cum știi ce ar fi recomandat să alegi? Iată câteva criterii de selecție pentru hrana pisicii.

1. După textură

Hrana pentru pisici poate fi împărțită în două categorii atunci când vine vorba de textură: hrană umedă și hrană uscată.

 

Hrana umedă este disponibilă de obicei în pliculețe sau conserve și este deseori preferată de pisici datorită texturii sale moi și gustului mai apetisant. Aceasta are un conținut mai bogat de apă, așadar poate ajuta felina să se hidrateze corespunzător. Atenție, acest lucru nu înseamnă că nu va mai avea nevoie de un bol care să conțină permanent apă proaspătă.

 

Hrana uscată este disponibilă sub formă de bulete crocante, în pungi de diferite dimensiuni. Odată deschis ambalajul, hrana uscată nu se alterează repede, așadar i-o poți oferi pisicii pentru o perioadă mai îndelungată.

 

Atât hrana umedă, cât și cea uscată sunt foarte bune pentru pisica ta. Poți face alegerea în funcție de preferințele animalului sau de recomandările veterinarului. De asemenea, poți opta și pentru hrănirea mixtă.

2. După etapa de dezvoltare

Hrana pentru pisici din această categorie conține formule speciale dedicate unei anumite vârste. Astfel, putem diferenția între hrana junior, hrana pentru adulți și hrana senior. Puii de pisică au nevoie de anumiți nutrienți pentru a se dezvolta sănătos și care să le întărească sistemul imunitar, iar aceștia se găsesc în produsele junior.

 

Pentru pisicile adulte, se recomandă o nutriție echilibrată, la rândul său putând fi oferită de către hrana pentru adulți. În cele din urmă, hrana senior oferă anumite vitamine și nutrienți necesari la o vârstă mai înaintată, care să ofere protecție împotriva unor afecțiuni.

3. După nevoile speciale ale animalului

Este posibil ca pisica ta să sufere de o anumită sensibilitate sau să aibă anumite nevoi nutriționale speciale. În această situație, poți opta pentru formule de hrană dedicate, care să conțină exact ingredientele benefice. Astfel de formule pot fi dedicate pisicilor sterilizate sau pot susține sănătatea tractului digestiv, sănătatea orală, urinară, a pielii și a blănii etc.

 

De asemenea, pot exista și formule speciale dedicate anumitor rase de pisici. Uneori, acestea pot fi predispuse la anumite probleme de sănătate, motiv pentru care o hrănire adaptată le va ajuta să fie sănătoase și să evite astfel de afecțiuni.

 

De multe ori, poate fi dificil să alegi hrana pentru pisica ta, deoarece există atât de multe opțiuni disponibile pe piață. Ține cont de aceste criterii, dar și de preferințele felinei. Dacă ai nevoie de ajutor în alegerea unei variante care să fie perfectă pentru animalul tău, nu ezita să iei legătura cu veterinarul. Acesta te va sfătui cu privire la sortimentul cel mai potrivit, dar și cu informații despre cât de mari ar trebui să fie porțiile și cât de des ar trebui să hrănești pisica.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA