AcasăLifestyleCum recunoști produsele ortopedice de calitate

Cum recunoști produsele ortopedice de calitate

DISTRIBUIȚI

https://www.pexels.com/photo/man-people-woman-street-6191128/

 

Avansurile tehnologice din ultimele decenii și-au făcut puternic simțită prezența în domeniul medical, inclusiv în piața dispozitivelor medicale ortopedice. Aceste produse joacă un rol important în gestionarea afecțiunilor musculo-scheletale și continuă să îmbunătățească viața acestei categorii de pacienți. Gama de opțiuni în ceea ce privește produsele ortopedice este extrem de variată, iar alegerea unui dispozitiv medical de calitate devine din ce în ce mai dificilă. Citește în continuare și află cum recunoști produsele ortopedice de calitate.

Inovația din spatele produsului

Investiția în tehnologii moderne și caracterul inovativ al dispozitivului medical ortopedic denotă interesul producătorului pentru asigurarea nu numai a unei eficacități cât mai înalte a produsului, dar și a unei experiențe de utilizare optime. Inovația se poate reflecta în tipul de material folosit la fabricarea produsului, în aspectul și designul produsului și în tehnologia utilizată, aspecte ce influențează confortul și siguranța asociate cu folosirea dispozitivului medical ortopedic.

Devotamentul producătorului pentru calitate

Renumele producătorului în domeniul dispozitivelor medicale ortopedice se bazează pe un devotament continuu pentru asigurarea calității produselor sale. Măsura calității poate fi dată pe de-o parte de certificările de calitate ISO, dar și de comunitatea construită în jurul produselor, comunitate formată atât din medici, cât și din pacienți mulțumiți de calitatea furnizată de-a lungul timpului. Prezente pe piață de zeci de ani, produsele ortopedice de la Ina Medical Sport înglobează inovația și calitatea oferind un real suport în vederea prevenirii accidentărilor și îmbunătățirii calității vieții pacienților care optează pentru aceste dispozitive.

Longevitatea produsului

Tehnologia din spatele dispozitivului medical, precum și materialele folosite la fabricare se reflectă în longevitatea produsului. De asemenea, în cazul dispozitivelor ortopedice de compresie (cum ar fi ortezele, centurile sau corsetele) conformația anatomică a produsului poate scădea gradul de uzură, crescându-i astfel durata de viață.

Înainte de a achiziționa un dispozitiv medical ortopedic, verifică experiența pacienților care au folosit deja respectivul produs și acordă atenției duratei de viață a produsului pentru a te asigura că investești într-un produs longeviv.

Asigurarea instruirii înainte de utilizare

Investiția în calitatea produsului se reflectă și în furnizarea unor informații practice care să asigure o utilizare corespunzătoare, eficientă, confortabilă și mai ales, în siguranță. Un produs de calitate este însoțit de o instruire practică și/sau de informații detaliate cu privire la utilizare, furnizate fie direct de producător, fie de personalul medical care face recomandarea sau de persoana care intermediază achiziția dispozitivului medical ortopedic.

 

În concluzie, dispozitivele medicale ortopedice reprezintă elemente esențiale în managementul patologiilor care afectează mobilitatea și funcționalitatea sistemului musculo-scheletal. Dacă ești nevoit să utilizezi un produs ortopedic, nu ezita să discuți în detaliu cu medicul ortoped pentru a te asigura că faci cea mai potrivită alegere pentru tine.

 

Surse informative

Gendia, Mohamed, and Hamed M Shamma. “Examining the Factors Influencing Orthopedic Physician’s Decision to Purchase Medical Devices: Evidence from Kuwait.” Medical Devices: Evidence and Research, vol. 15, 2022, pp. 37–58., doi:10.2147/mder.s343591.

Burns, Lawton R, et al. “Physician Preference Items: What Factors Matter to Surgeons? Does the Vendor Matter?” Medical Devices: Evidence and Research, vol. 11, 2018, pp. 39–49., doi:10.2147/mder.s151647.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA