AcasăLifestyleCum previi apariţia ridurilor: de la tehnici din Antichitate la terapii moderne

Cum previi apariţia ridurilor: de la tehnici din Antichitate la terapii moderne

DISTRIBUIȚI

Apariţia ridurilor este o chestiune care preocupă foarte multe reprezentante ale sexului frumos, dar şi din ce în ce mai mulţi domni. Evoluţiile din domeniul medical, dar şi din industria cosmetică ne fac să credem că este cu adevărat posibil să ne bucurăm de un aspect tânăr şi plăcut al pielii, mai mult timp decât generaţiile anterioare. Pe lângă tehnicile inovatoare şi terapiile noi, există şi o serie de practici în acest sens, care şi-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului şi care trebuie, la rândul lor, luate în considerare. Aşadar, dacă vrei să previi apariţia sau accentuarea ridurilor, iată câteva sfaturi utile.

Masajul cu uleiuri de bună calitate

Masajul facial este folosit încă din Antichitate ca tehnică de înfrumuseţare, iar efectele lui sunt apreciate şi în prezent. Este o practică pe care o poţi pune şi tu în aplicare, chiar la tine acasă, folosind uleiuri de bună calitate, adaptate tipului tău de ten. De exemplu, uleiul de argan este potrivit unui ten uscat, uleiul de jojoba, celui gras, iar cel de migdale, pentru cel sensibil. Mişcările potrivite le poţi învăța din tutoriale gratuite de pe internet sau din cărţi de specialitate. Pe de altă parte, pentru o experienţă relaxantă şi rejuvenantă pentru tenul tău, poţi să-ţi faci o programare la un cabinet de cosmetică, pentru un masaj facial profesional.

Ozonoterapie

Utilizarea terapiei cu ozon în lupta cu îmbătrânirea pielii este destul de recentă, însă rezultatele s-au dovedit mai mult decât satisfăcătoare. Principiul este simplu: celulele pielii au nevoie de oxigen, pentru a rămâne sănătoase. Ozonoterapia crește oxigenarea, ceea ce poate ajuta celulele să se regenereze. Şi pentru că are acțiune antioxidantă şi germicidă, poate stimula producţia de colagen şi elastină şi poate reface circulaţia nervoasă, ceea ce susţine regenerarea pielii. Terapia cu ozon în practicile anti-îmbătrânire devine o alegere din ce în ce mai populară pentru cei care doresc o alternativă la medicina tradițională. În ceea ce priveşte preţurile, ele pot varia. Preţurile pentru ozonoterapie Bucuresti pot fi diferite față de cele din provincie, de exemplu.

Protecţia solară

Expunerea prelungită la soare provoacă arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii și poate duce la apariţia cancerului de piele. Razele ultraviolete (UVA și UVB) modifică structura colagenului şi determină o pierdere a elasticității la nivelul pielii și apariția ridurilor.

Așadar, pentru a preveni apariția ridurilor, este esențial să foloseşti o cremă sau o loţiune cu SPF 50, mai cu seamă atunci când ştii că vei sta mult timp în aer liber. Zilnic, chiar și în oraș, și indiferent de anotimp, foloseşte o cremă de protecţie solară cu o textură fină și ușoară, care corespunde nevoilor tenului tău. Este important să ştii că razele UVA şi UVB acționează asupra pielii tale chiar şi când e înnorat, aşa că foloseşte crema de protecţie solară în fiecare zi!

Un stil de viaţă echilibrat

Deoarece hidratarea pielii începe din interior, este esențial să bei 1,5 până la doi litri de apă pe zi. Adoptarea unui stil de viață sănătos şi echilibrat este o opţiune bună pentru starea ta de bine generală, dar și pentru piele. Consumul de produse bogate în grăsimi ori care conțin cantităţi mari de zahăr sau sare și de alimente procesate trebuie să fie limitat cât se poate de mult. Consumul de alcool ar trebui să fie, de asemenea, cel mult ocazional. Pe de altă parte, activitatea fizică practicată de câteva ori pe săptămână este esențială. În fine, recomandarea de a dormi cel puțin opt ore pe noapte este excelentă şi pentru a preveni apariția ridurilor, deoarece în timpul somnului au loc cele mai importante procese de regenerare a pielii.

Ca să te bucuri de un aspect al pielii cât mai plăcut şi să încetineşti cât de mult se poate procesul de îmbătrânire a pielii, ţine cont de sfaturile de mai sus şi adaptează-le la propriul tău stil de viaţă.

Sursă foto: Clinica Eliade

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA