AcasăAlteleEconomicCum poți cumpăra sau vinde Bitcoin - Noțiuni de baza

Cum poți cumpăra sau vinde Bitcoin – Noțiuni de baza

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cum poți cumpăra sau vinde Bitcoin – Noțiuni de baza

Bitcoin este o cryptomonedă digitală care funcționează fără orice control central sau orice supraveghere a băncilor sau guvernelor. În schimb, se bazează pe software peer-to-peer și pe criptografie. Un registru public înregistrează toate tranzacțiile cu Bitcoin, iar copiile sunt păstrate pe servere din întreaga lume. Oricine are un computer de rezervă poate configura unul dintre aceste servere, cunoscut sub numele de nod. Consensul asupra cine deține ce monede este atins criptografic prin aceste noduri, mai degrabă decât să se bazeze pe o sursă centrală de încredere, cum ar fi o bancă.

Fiecare tranzacție este difuzată public în rețea și partajată de la nod la nod. La fiecare zece minute, aceste tranzacții sunt colectate împreună de mineri într-un grup numit bloc și adăugate permanent în blockchain. Aceasta este cartea de conturi definitivă a Bitcoin.

În același mod în care ați păstra monedele tradiționale într-un portofel fizic, monedele virtuale sunt păstrate în portofelele digitale și pot fi accesate din software-ul client sau dintr-o serie de instrumente online și hardware.

Cum cumperi Bitcoin?

1. Prin intermediul unei platforme de tranzacționare: Poți vinde și cumpăra Bitcoin de pe numeroase platforme de tranzacționare, însă este esențial să alegi o platformă de tranzacționare potrivită pentru nevoile tale. Indiferent dacă intenționezi sa vinzi criptomonede să sau să le cumperi, platforma de tranzacționare ar trebui să fie una sigură și de încredere. De regulă, pe numeroase platforme de tranzacționare se pot realiza conversii instante, 24/7, între cryptomonedele consacrate: BTC, ETH, LTC, XRP, BCH, XLM, USDT, RONC si fiat. Dacă alegeți să cumpărați Bitcoin de pe o platformă de tranzacționare, puteți stoca moneda într-un portofel Bitcoin pentru a fi păstrată în siguranță.

2. Prin rețeaua de ATM-uri Bitcoin Romania: ATM-urile Bitcoin Romania sunt usor de folosit, iar poziționarea lor garantează condiții de securitate maximă. Acestea oferă cele mai rapide si sigure tranzacții crypto – cash. Poți cumpăra Bitcoin la cel mai bun curs prin ATM-urile Bitcoin Romania situate în centrele comerciale, mall-urile, precum și alte locații din Bucuresti, Constanta, Galati, Craiova, Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Jiu și alte locații mai mari. Meniul ATM-urilor este intuitiv, oferind posibilitatea de a cumpăra Bitcoin, precum și alte cryptomonede prin intermediul unui cod QR.

Cum vinzi Bitcoin?

1. Prin intermediul unei platforme de tranzacționare: Pentru a vinde Bitcoin pe orice platformă de tranzacționare, trebuie să deții cryptomoneda stocată într-un portofel digital sau unul cold storage. Ulterior, pentru a schimba Bitcoin în fiat, trebuie doar să folosiți un exchange de cryptomonede. Este necesar să alegeți o platformă user friendly pentru a executa ordinul de vânzare cât mai simplu și rapid. Puteti schimba Bitcoin sau alte cryptomonede pentru fiat și ulterior sa retrageti suma prin transfer bancar intr-un cont pe numele dvs.

2. Prin rețeaua de ATM-uri Bitcoin Romania – Tranzacțiile de retragere numerar se realizează simplu și rapid, doar selectând cryptomoneda dorită și scanând codul QR al tichetului pe care l-ai plătit sau pe care l-ai primit prin email.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA