AcasăLifestyleCum organizezi o ședință foto profesională în natură

Cum organizezi o ședință foto profesională în natură

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/O74KRveuIIY

 

Fotografiile în natură sunt unele dintre cele mai populare și îndrăgite tipuri de ședințe pe care le poți face ca fotograf la început de drum sau profesionist deopotrivă! Indiferent de tematica impusă, vei găsi întotdeauna locul potrivit: nuntă – caută un cadru feeric, la apus, trupă rock – ruinele unei vechi construcții, plante curgătoare, zonele adâncite ale pădurii, cosplay – codru verde, ruine, asfințit în natură, copaci înalți sau câmp de flori, iar alte peisaje le vei descoperi în funcție de model și de cerințele acestuia.

 

Organizezi o ședință foto profesională în natură și vrei să te asiguri că ai la tine echipamentul foto-video complet? Atunci află din articolul de față cum planifici o astfel de activitate și ce accesorii nu trebuie să-ți lipsească!

 

Echipament, accesorii și consumabile

Atunci când vrei să faci o ședință foto în natură este important să ai la tine tot echipamentul necesar, alături de accesorii și consumabile, deoarece îți va fi dificil să faci poze fără un acumulator încărcat, card de memorie plin sau fără prezența unor blițuri sau lumini potrivite. Așadar, iată cum arată un echipament complet:

 • Body și obiective. Dacă nu este deja evident, aparatul de fotografiat este piesa esențială de care cu siguranță nu poți face ședința foto. Ca obiective, orientează-te către mai multe tipuri: cel din kit, macro, superzoom, wide angle etc.
 • Lumina. Lumina este esențială pentru fotografiile în natură, mai ales dacă ședința are loc la asfințit.
 • Acumulatori și baterii. Atât camera foto, dar și majoritatea accesoriilor utilizează acumulatori și diferite tipuri de baterii. Asigură-te că ai întotdeauna mai multe decât crezi că ar fi necesare.
 • Card de memorie. Ce faci atunci când ești în mijlocul naturii și nu mai ai spațiu pentru mai multe cadre de fotografiat? Începi să ștergi dublurile, pozele de probă și greșelile. Pentru a câștiga timp, ia cu tine cel puțin încă un card de memorie gol pe care-l înlocuiești numaidecât.
 • Alte accesorii. Îți vor fi de ajutor: trollerul sau rucsacul special pentru echipamentul foto, strapul dublu, stative, prisme, modificatori de lumină și propsuri pentru ședința foto (dacă este cazul).

 

Sfaturi pentru o ședință foto profesională în natură

 • Verifică întotdeauna starea meteo înainte. În cazul în care vremea nu este de partea ta, atunci s-ar putea să pierzi timp prețios, atât tu, dar și modelul. Cu atât mai mult, echipamentul s-ar putea strica din cauza precipitațiilor.
 • Consultă zona în care urmează să faci ședința foto înainte de a merge împreună cu modelul la destinație. Locul respectiv s-ar putea să fie o zonă privată sau protejată.
 • Discută cu modelul toate detaliile necesare: durata estimativă a ședinței, tematica, ora de întâlnire, costumația, locul ședinței foto și bugetul, în cazul în care una dintre părți urmează a fi remunerată.
 • Pregătește-te pentru orice! În natură nu ai supermarket sau locuri imediate în care te poți ascunde în cazul în care începe să plouă. Astfel, ia cu tine apă sau alte lichide, snacksuri, o pelerină de ploaie, dar și alte obiecte pe care le consideri necesare.
 • Ține cont de modalitatea prin care tu și modelul veți ajunge la destinație. Dacă mergeți cu mașină proprie, atunci este simplu, însă pentru transportul în comun este indicat să știi programul de lucru: primul și ultimul vehicul care circulă pe traseul respectiv.
 • Încarcă 100% toată aparatura și fă bagajul cu câteva ore sau chiar cu o zi înainte de ședința foto.
 • Menține întotdeauna o energie pozitivă!

 

Fotografiile în natură cu siguranță vor oferi un plus de diversitate, claritate și profesionism portofoliului tău și, mai mult, te bucuri în același timp de aer curat și de frumusețea pădurilor, munților, dealurilor sau câmpiilor. Ține cont de planificarea riguroasă a unei astfel de ședințe foto și asigură-te că ai tot echipamentul necesar!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA