AcasăLifestyleCum le arăți angajaților că îți pasă de ei? Top 3 metode...

Cum le arăți angajaților că îți pasă de ei? Top 3 metode prin care să te faci plăcut ca șef

spot_img

DISTRIBUIȚI

Buna înțelegere cu angajații tăi este vitală în crearea relațiilor de încredere și confort în birou. Un lider bun știe să se impună în fața subordonaților săi, însă știe și că are nevoie să se apropie de ei pentru a seta un exemplu și a-i face să se simtă văzuți și apreciați. Dacă vrei să afli și tu cum poți face acest lucru, citește cu atenție sfaturile ce urmează.

Iată 3 sfaturi utile pentru a te apropia de angajații tăi:

  1.     Încearcă să-i cunoști pe fiecare în parte

Primul pas este să îți dai interesul pentru a-i cunoaște pe fiecare în parte. Încearcă să-i întrebi despre pasiunile lor, despre familie, prieteni și ce altceva mai fac în afara serviciului. Discută cu ei despre locurile unde au călătorit sau unde le-ar plăcea să călătorească și schimbă idei sau oferă-le sfaturi. În acest fel, ei vor vedea că ești interesat de viața lor și vor fi tentați să te simpatizeze mai mult. Dacă la început par reticenți în a-ți împărtăși viața lor personală, începe prin a te deschide chiar tu primul în fața lor. În acest mod îi vei încuraja să-ți povestească și ei treptat tot mai multe lucruri și veți ajunge să vă apropiați.

  1.     Propune activități în afara serviciului

O inițiativă bine gândită ar fi să propui să ieșiți în afara serviciului. Organizează ieșiri și propune diverse activități care știi că le plac sau în care crezi că ar vrea să se implice. Indiferent că este vorba despre o ieșire la cinema, la un meci de fotbal sau pur și simplu la un pahar de vin după muncă, echipa ta va fi mai mult decât încântată să vadă că îți dai interesul și vrei să petreceți timp și în afara programului. După ce ați ieșit de câteva ori și toată lumea se simte mai confortabil, îndeamnă-i pe ei să facă propuneri pentru viitoare ieșiri sau organizați-le regulat, după un program prestabilit.

  1.     Luați prânzul împreună

O altă idee splendidă este să servești masa de prânz împreună cu angajații. Încearcă să-ți faci timp să petreci timp cu ei discutând în pauza de masă și relaxându-vă împreună. Chiar dacă poate timpul nu-ți permite, comandați atunci mâncare din același loc pentru a le arăta că îi vezi la același nivel. Oferă-le un card cu tichete de masă de la Pluxee.ro pentru a se putea bucura de mese delicioase și nutritive în fiecare zi, din locuri pe care le alegeți împreună. Ei vor aprecia foarte mult acest gest și îți vor urma exemplul chiar și în alegerile culinare.

Așadar, dacă vrei să dai dovadă că ești un lider bun, apropie-te de angajații tăi și arată-le cât de mult îți pasă de ei. Implementează acest aspect prin eforturi de a-i cunoaște pe fiecare în parte, propunând diverse activități în care să vă implicați în afara serviciului și prin servirea mesei împreună, la birou. Astfel, ei te vor vedea ca pe un adevărat exemplu și vor avea mai multă încredere în tine.

Sursă foto: pexels.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA