AcasăLifestyleCum întreținem gradina toamna? Top unelte pentru grădină ce nu trebuie să...

Cum întreținem gradina toamna? Top unelte pentru grădină ce nu trebuie să îți lipsească din proces!

DISTRIBUIȚI

Toamna este precursoarea sezonului rece, astfel că acum este momentul oportun pentru a acorda grădinii un plus de atenție. Serile vor deveni din ce în ce mai reci, astfel că fără a proteja plantele ce intră în componența grădinii, riști să le pierzi complet la iarnă. Acest lucru înseamnă că la primăvară va trebui să le replantezi pe o mare parte dintre ele. Temperaturile scăzute sunt foarte problematice pentru majoritatea plantelor din grădină, de aceea toamna, oaza ta de relaxare necesită un plus de atenție. Întreținerea grădinii toamna implică un întreg proces de curățare si pregătire al plantelor pentru capriciile sezonului rece.

Îndepărtarea reziduurilor de plante vestejite este o activitate pe care nu trebuie să o neglijezi în aceasta perioadă, asta dacă îți dorești cu orice preț să ai o grădina înfloritoare odată cu sosirea primăverii. Activitățile de întreținere desfășurate în cadrul grădinii presupun utilizarea unor unelte performante pentru gradină, despre care vom discuta mai în detaliu în cele ce urmează. Iată așadar câteva unelte pentru grădina pe care este recomandat să le ai la îndemână în această perioadă!

Cum protejam corect plantele din grădină?

Multe plante nu sunt suficient de rezistente pentru a trece cu brio peste capriciile iernii, de aceea este indicat ca ghivecele pe care le putem muta, să le transportam undeva la interior, departe de îngheț. Acolo unde nu este posibil (spre exemplu în situația pomilor decorativi), este recomandat ca aceștia să fie acoperiți cu folii de ambalare de calitate. Concomitent, poți lua în calcul și împrejmuirea trunchiurilor cu diferite gărdulețe, pentru a le putea proteja de rozătoare.

Suflanta de frunze

Frunzele care cad sunt de facto un prim semn al sosirii toamnei, iar în această perioadă, cel mai probabil grădina va avea din belșug frunze ruginii peste tot. Un produs foarte practic, care te poate ajuta să îndepărtezi cu ușurință aceste frunze este suflanta pentru frunze. Deși o vei utiliza cu precădere doar toamna pentru a îndepărta frunzele, este important de reținut faptul că aceasta își poate dovedi utilitatea și în timpul verii pentru îndepărtarea prafului din curte sau iarna pentru a înlătura straturile mici de zăpada. Dacă dorești o unealtă clasică deosebit de utila în acest sens, poți opta pentru o greblă pentru frunze.

Motofierăstrăul sau fierăstrăul clasic

Printre activitățile de întreținere a grădinii se număra și curățatul pomilor, astfel că un motofierăstrau sau pur și simplu un fierăstrău clasic, își găsi cu ușurință utilitatea. Trebuie menționat faptul că acesta poate fi practic și în construcții realizata în gospodărie, ceea ce îl transforma într-o unealtă indispensabilă oricărui gospodar. Pentru curățarea pomilor se pot utiliza însă și foarfece special concepute pentru crengi.

Hârleț

Toamna este momentul potrivit pentru a planta noi bulbi, iar pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de un hârleț cu ajutorul căruia să sapi. Astfel, indiferent că este vorba despre trandafiri, panseluțe, lalele sau alte flori deosebite care îți vor anima grădina la primăvară, este necesar ca mai înainte să plantezi bulbii, acum la început de toamnă. Așadar, asigură-te că ai la îndemână un hârleț și o lopată pentru a putea planta cu ușurință tot ceea ce îți dorești.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA