AcasăActualitateSE FAC DE RÂS - Cum îi mint pe maramureșeni politrucul Zetea...

SE FAC DE RÂS – Cum îi mint pe maramureșeni politrucul Zetea și brancardierul Ciocan

DISTRIBUIȚI

SE FAC DE RÂS Cred că se potrivește perfect zicerea străveche conform căreia aceia care sunt prea deștepți pentru a se angaja și activa în politică, sunt pedepsiți apoi prin a fi guvernați de către cei proști.

Mult mai aproape de zilele noastre, Nikita Sergheevici Hrusciov, urmașul lui Stalin la Kremlin, susținea că toți politicienii sunt la fel, deoarece ei promit să construiască un pod, chiar dacă nu există un râu peste care să treacă acesta.

Cam așa a gândit și politrucul Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, atunci când s-a gândit să-l numească pe sindicalistul Mircea Ciocan manager al Spitalului de Boli Infecțioase Baia Mare, pentru că această unitate sanitară ”are nevoie ca managementul performant să fie continuat de cei mai buni oameni”.

Numai cine nu vrea nu știe că acest spital este o floare rară printre suratele sale, fiind cel mai aproape de standardele europene, fapt confirmat de nenumărate ori de către cei care i-au trecut pragul în calitate de pacienți, vizitatori sau musafiri. Adică nu era nevoie de ”podul lui Serghei”, pentru că aici trebuia doar asigurată continuitatea managementului de către o persoană responsabilă din cadrul instituției, pentru ca ceea ce s-a realizat cu atâta trudă să nu fie distrus de către un impostor.

Dar, cum micuțul Dragnea de Maramureș spune că are în minte ”doar interesul pur administrativ și bunul mers al instituțiilor și proiectelor județului”, n-a stat prea mult pe gânduri și a anulat concursul care s-a ținut pentru ocuparea funcției de manager, organizat de Consiliul de Administrație al Spitalului, deoarece ”au existat mai multe vicii de procedură”. Încep să mă conving că după cinci ani petrecuți în postura de vicepreședinte și președinte al CJ, Zetea adeverește legea nescrisă care spune că politicienii, asemenea scutecelor, trebuie să fie schimbați în mod regulat, din aceleași motive.

După ce l-a proptit în scaun pe fostul brancardier (așa i se spune prin lumea medicală locală), asistent și sindicalist, Zetea promite un concurs transparent la care să aibă acces cei mai pregătiți oameni, triați de către o ”comisie de concurs alcătuită din oameni care cu adevărat pot înțelege un proiect de management pentru unul dintre cele mai bune spitale din domeniu din România”. Nu-l credeți, minte cu nerușinare. Câștigătorul concursului va fi Mircea Ciocan, omul care după câteva decenii bune de viață  a absolvit o facultate particulară de drept pe stil nou, apoi, ca și toți semianalfabeții cu ștaif, și-a comandat imediat și un doctorat pe care nu știm sigur dacă a apucat sau nu să-l primească.

Minciunile lui Zetea livrate maramureșenilor nu se opresc aici. ”Numirea domnului Ciocan nu este una politică (!!!), așa cum pe nedrept unele publicații online sugerează”. Așa e, nu e doar o numire politică, ci și una nerușinată. Să pui în fruntea unor medici care au peste 30 de ani vechime în unitate, un asemenea personaj, e mai mult decât o sfidare a bunului simț, e de-a dreptul nerușinare.

”Domnul Ciocan și-a depus demisia din CJ Maramureș înainte de a semna dispoziția de numire în funcția de manager interimar”, delirează politrucul, sfidându-ne și făcându-ne să credem că noua stea a medicinii locale a intuit că după ce va renunța la mandatul de consilier, Zetea îl va numi manager de spital. Sclipitoare inteligență. Abia acum ne dumirim în legătură cu studiile de durată, aprofundate, pe care le-a absolvit sindicalistul.

Zetea continuă să ne creadă proști atunci când susține că politicul nu i-a influențat decizia, din moment ce sindicalistul și-a dat demisia din CJ. Dar în locul hammer-ului va veni următorul ecologist de pe lista candidaților, care va vota cum îi vor dicta Anghel și Ciocan, șefii lui politicii, beneficiarii mărinimiei (total dezinteresate) a lui Zetea.

foto-ziarmm-ro

Da, mișcările astea nu sunt deloc întâmplătoare, așa cum vrea să ne transmită  Zetea. Ele sunt acțiuni politice până în măduva oaselor, având ca principal obiectiv formarea unei noi majorități în CJ. Micuțul Dragnea vrea să renunțe la colaborarea cu Mișcarea Populară și Coaliția pentru Baia Mare, parteneri care au devenit incomozi peste noapte. Ca să nu ajungă în situația de a fi schimbat din funcție, Zetea negociază un protocol cu PNL, care va primi un post sau chiar două, de vicepreședinți, după ce Doru Dăncuș și Lucian Morar vor fi debarcați din scaune. Astfel, PSD va forma o majoritate consistentă alături de PNL, PER și, posibil, UDMR.

Pe final să ne întoarcem la fostul asistent, ca să vedeți o altă față a caracterului acestui individ. După ce a fost numit în funcție, cei de la gsp.ro i-au luat un interviu. Una dintre întrebări a fost: ”E adevărat că spitalul e unul dintre cele mai moderne unități din nordul țării?”. La care, cel care a îmbătrânit activând în munca cu gura prin domeniul sanitar, are un răspuns halucinant: ”Nu avem o ierarhie, dar e bine pus la punct. Dar nu e un spital așa de mare, să știți. E doar al treilea din Baia Mare”.

Ceva mai sus puteți vedea cum Zetea recunoaște, corect, că SBI ”este unul dintre cele mai bune spitale din domeniu din România”. Fostul brancardier în schimb, zice că nu are o ierarhie și, în plus, nu e așa de mare, cu toate că nu despre dimensiuni era vorba în întrebare.

Văzând răspunsul lui Mircea Ciocan, demn de Radio Erevan, mi-am amintit de președintele american Ronald Reagan, care spunea că politica se presupune a fi, ca și vechime, cea de-a doua meserie din lume. Acum am ajuns să îmi dau seama că se aseamănă foarte mult cu cea dintâi.

Grigore Ciascai

Sursă foto Mircea Ciocan

Sursă foto Gabriel Zetea 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA