spot_img
AcasăLifestyleCum este recomandat să pregătești un grătar din carne de vita? Pași...

Cum este recomandat să pregătești un grătar din carne de vita? Pași simpli de urmat pentru a obține un deliciu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pregătirea unui grătar delicios nu este întotdeauna un lucru simplu, cel puțin nu atunci când îți dorești ca totul să iasă perfect. Deși poate părea greu de crezut că vreodată cineva va putea da greș în pregătirea unui grătar, în realitate lucrurile nu stau în acest mod. Este adevărat că oricine se pricepe să pună câteva bucăți de carne pe grătarul încins, însă reușita unui barbecue sta în micile detalii, pe care este important să le cunoști. Printre cele mai pretențioase tipuri de carne se numără și cea de vită, a cărei pregătire necesită nu doar atenție, dar și câteva cunoștințe de bază. Indiferent dacă este vorba despre grătar, friptură sau alte moduri de preparare, carnea de vită are un proces de pregătire puțin mai complex spre deosebire de alte tipuri de carne.

Daca urmează să pregătești un grătar delicios din carne de vită, cu siguranță îți dorești ca aceasta să îți incite papilele gustative. Pentru că în practica lucrurile sunt întotdeauna mai complicate, am pregătit pentru tine câteva sfaturi ce îți pot fi de ajutor în pregătirea unui grătar din carne delicioasă de vită reușit. Iată cum îl obții!

Nu apăsa cu furculița sau cu orice altă ustensilă carnea de vită!

O practica foarte comună în rândul celor ce pregătesc grătarul este aceea de a apăsa carnea cu ajutorul furculiței sau a diferitor accesorii pentru barbecue, pentru a se găti mai repede. Ceea ce nu se ia in calcul este faptul că această practică nu face altceva decât să duca la pierderea sucurilor care dau arome, afectând și frăgezimea cărnii. Așadar, permite cărnii să se pregătească fără a interveni prea mult în procesul propriu-zis de gătire.

Scoate din timp carnea de vită din frigider

Înainte de a găti carnea, este recomandat să o scoți din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte, astfel încât temperatura acesteia să fie apropiată de cea a camerei. Evită cu orice preț să pui carne de vită înghețată pe grătar, pentru că acest lucru va afecta semnificativ gustul cărnii.

Condimentează carnea de vită cu sare înainte de a o prepara

Înainte să pui carnea pe grătar, este recomandat să o condimentezi, în special cu sare, pentru că aceasta va păstra carnea mai suculenta. Pe lângă sare poți adăuga și alte condimente care îți plac, însă este recomandat să faci acest lucru înainte de a o pune pe grătar, astfel încât gustul acestora să poată pătrunde bine.

Nu înțepa carnea în timpul gătirii

Pentru a se găti corect, carnea trebuie întoarsă de pe o parte pe cealaltă, însă acest lucru nu ar trebui făcut prin înțepare, lucru ce duce la pierderea sucurilor din interior. De aceea este recomandat să investești într-un clește pentru grătar, cu ajutorul căruia să întorci cu ușurință carnea, fără a o înțepa.

Asigură-te că temperatura de gătire este cea potrivită

Bucățile de carne fragedă, așa cum este spre exemplu mușchiul de vită, se gătește mult mai bine la temperaturi mari într-un timp mai scurt, pentru ca gătita altfel, te vei alege cu o carne tare și deloc suculentă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA