AcasăLifestyleCum alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău? 10 criterii importante

Cum alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău? 10 criterii importante

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/blue-schoolchild-backpack-table_4904954.htm#query=school%20bag&position=0&from_view=search

 

Ghiozdanul este obiectul emblematic al oricărui elev. Chiar dacă tehnologia a evoluat și au apărut noi mijloace și metode de învățare, ghiozdanul rămâne la fel de important. Copilul depozitează în acesta resursele didactice– manualele și caietele–, dar și accesoriile, obiectele necesare pentru igienă și alte lucruri. Unii copii stau aproape de școală și nu cară ghiozdanul prea mult, însă alții îl au în spate kilometrii întregi. Indiferent de situație, este important ca juniorul să aibă un ghiozdan de calitate, confortabil și corespunzător staturii sale. Nu este ușor să alegi ghiozdanul potrivit pe o piață atât de diversă, de aceea, am făcut o listă cu 10 criterii care să te ajute în acest sens.

 

  1. Dimensiunea

Dimensiunea ghiozdanului trebuie să fie proporțională cu nivelul de dezvoltare al copilului. Ghiozdanul nu trebuie să treacă de talie și să nu se extindă mai mult de 3 cm în lateralul umerilor.

  1. Lățimea bretelelor

Bretelele trebuie să fie late pentru a oferi confort și a evita acumularea presiunii. De asemenea, trebuie să fie ajustabile, pentru ca ghiozdanul să se fixeze la o înălțime adecvată. Evită rucsacele cu o singură bretea oblică pentru că afectează coloana vertebrală și creează disconfort.

  1. Numărul și distribuirea buzunarelor

Este important ca ghiozdanul să aibă multe buzunare, zone de despărțire și compartimente. Astfel, greutatea poate fi împărțită într-un mod echilibrat. De asemenea, se previne murdărirea sau udarea unor materiale importante.

  1. Greutatea

Ghiozdanele moderne sunt destul de ușoare, dar orice greutate suplimentară contează. Alege unul rezistent, însă îndeajuns de ușor pentru a nu crește presiunea de pe umerii celui mic.

  1. Materialul

Copiii folosesc ghiozdanele aproape zilnic și nu mereu cu blândețe. Alege unul realizat dintr-un material rezistent, ca nailonul sau poliesterul. Un ghiozdan dintr-un material impermeabil este util în zilele ploioase. În schimb, bretelele și porțiunea care intră în contact cu spatele trebuie să permită evaporarea transpirației.

 

  1. Cusăturile

Unele ghiozdane sunt realizate din materiale bune, dar cusăturile lasă de dorit. Acestea se rup repede, mai ales dacă greutatea este mare. Uită-te cu atenție la ghiozdanul pe care vrei să-l cumperi. Cusăturile neregulate sau slabe și ațele care atârnă arată că ai în față un produs care nu va rezista prea mult.

  1. Fermoarele

Majoritatea ghiozdanelor se încheie cu fermoare, iar unele au porțiuni mixte, în care se întâlnesc velcroul (ariciul), șireturile, magneții sau nasturii. Fermoarul este, însă, elementul de închidere dominant la orice ghiozdan școlar. Acesta trebuie să fie rezistent, pentru că trebuie să suporte mii de deschideri și închideri. Dacă merge greu sau are porțiuni deformate, alege alt model de ghiozdan.

  1. Cromatica

Culorile unui ghiozdan par importante doar din punct de vedere estetic, însă acestea au și rolul de a asigura vizibilitatea. Dacă elevul traversează zone cu trafic intens sau se deplasează spre ori dinspre școală pe întuneric, este important ca ghiozdanul să fie colorat intens și să aibă elemente reflectorizante. Astfel, șoferii îl văd mai bine.

  1. Prețul

Un ghiozdan de calitate nu este neapărat scump, dar cele foarte ieftine sigur nu sunt ergonomice și confortabile. Alege unul potrivit și adecvat din punct de vedere ergonomic, dar care să nu-ți pună bugetul la încercare.

  1. Preferința copilului

Ghiozdanul este al copilului, așa că este important să-i placă și lui. Alegeți-l împreună, după ce îi explici puiului care sunt criteriile importante. Astfel, va fi mulțumit și el și îl va purta cu plăcere.

 

Ghiozdanul este un obiect esențial în recuzita școlarului. Dacă vrei ca purtarea lui să nu pună în pericol dezvoltarea copilului și să nu-i creeze disconfort, ține cont de cele 10 criterii pe care ți le-am prezentat.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA