AcasăLifestyle Cum alegi dimensiunea potrivită a topperului: 4 sfaturi pentru a nu da...

 Cum alegi dimensiunea potrivită a topperului: 4 sfaturi pentru a nu da greș

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Shutterstock (Imaginea poate fi descărcată de aici)

Topperul saltea este o piesă asemănătoare unei saltele mai subțiri, menită să asigure un plus de confort și un somn mai odihnitor. Pentru a avea parte de aceste beneficii topperul se așează peste salteaua patului, nefiind recomandat să fie folosit ca înlocuitor al acesteia.

De asemenea, este important ca topperul saltea să fie ales la dimensiunea potrivită, iar asupra acestui aspect ne vom concentra atenția pe parcursul articolului pe care tocmai îl lecturezi.

 

Măsoară lungimea și lățimea saltelei

Evident, când vine vorba de dimensiuni, lungimea și lățimea sunt primele detalii la care îți zboară gândul. În cazul de față, este necesar ca lungimea și lățimea topperului să fie similare cu cele ale saltelei pe care urmează să fie folosit.

Un topper saltea prea mare se va lăsa peste marginile patului, în timp ce unul cu dimensiuni mai mici va crea disconfort din cauza diferenței de înălțime dintre marginile sale și saltea.

Cea mai sigură metodă pentru alegerea unui topper care să se potrivească perfect cu dimensiunea saltelei este măsurarea acesteia în lungime și lățime, pentru ca apoi să cauți un model cu aceleași dimensiuni.

 

Ține cont de măsurile standard

Trebuie să mai știi că saltelele și topperele au dimensiuni standard care corespund așa, că poți face alegerea și fără să apelezi la măsurători. În cazul saltelelor pentru o persoană, dimensiunile standard cel mai des întâlnite sunt 70X200 cm și 80X200 cm, în timp ce saltelele duble pot fi găsite în variantele 140X200 cm, 160X200 cm și 180X200 cm.

Aceleași dimensiuni standard le vei găsi și în cazul topperelor, așa că poți alege cu ușurință produsul care să se potrivească perfect cu salteaua ținând cont de dimensiunea standard a acesteia.

Nu este deloc recomandat ca în cazul saltelelor duble să se folosească două toppere pentru o singură persoană, pentru că acestea vor aluneca în lateral, iar pe mijlocul patului de va crea un „șanț” care va genera disconfort și chiar dureri de spate.

 

Testează fermitatea în raport cu grosimea

Al treilea criteriu de care trebuie să ții cont în alegerea dimensiunii unui topper saltea este grosimea acestuia – mai precis înălțimea. Din acest punct de vedere topperele au grosimi variabile, cuprinse între 2 și 10 centimetri.

Mulți sunt tentați să aleagă variantele cele mai groase, în ideea că acestea oferă mai mult confort, însă acesta depinde și de fermitatea topperului.

Astfel, dacă fermitatea toperului saltea este mai redusă, acesta trebuie să aibă grosime mai mare, în timp ce topperele subțiri trebuie să fie mai ferme.

În același timp, trebuie să ții cont și de greutatea corporală, pentru că o persoană cu un număr mai mare de kilograme are nevoie de un topper gros și totodată mai ferm, în timp ce o persoană slabă se va simți confortabil și pe un topper subțire.

În general, topperele mai puțin ferme sunt realizate din materiale precum lână, pene puf sau spumă cu densitate scăzută, în timp ce topperele cu o fermitate mare sunt realizate din latex sau spumă cu o densitate crescută.

 

Alte detalii de luat în considerare

Nu doar dimensiunea este importantă în alegerea unui tooper saltea, existând și alte detalii pe care trebuie să le ai în vedere pentru a găsi modelul potrivit.

De exemplu, dacă ești o persoană alergică, e de preferat să alegi un topper dintr-un material care nu permite dezvoltarea acarienilor, așa cum sunt latexul și spuma cu meomorie.

Densitatea tooperului este la fel de importantă, mai ales dacă ai dureri de spate sau probleme articulare. Topperele  folosite cel mai des au o densitate cuprinsă între 65 și 85 de kilograme pe metru cub, datorită căreia asigură o bună susținere a corpului, oferind totodată și confortul necesar.

Se pare că am epuizat toate sfaturile utile, așa că punem punct aici, cu speranța că informațiile oferite de noi te vor ajuta să alegi topperul ideal pentru nevoile tale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA