AcasăLifestyleCum alegem o prelată auto pentru mașina noastră?

Cum alegem o prelată auto pentru mașina noastră?

DISTRIBUIȚI

Pentru a prelungi durata de viață a autoturismului, dar și pentru a preveni uzura acestuia, îngrijirea și întreținerea trebuie să fie un deziderat pentru fiecare șofer. În acest sens există o mulțime de accesorii auto. Unul dintre accesoriile auto pe care orice șofer le poate avea în vedere pentru a proteja caroseria autoturismului de intemperiile vremii, de praf, de nisip sau de temperaturile extreme este prelata auto.

O prelată auto poate să protejeze caroseria autoturismului în zilele ploioase de toamnă, în zilele geroase de iarnă, dar și în zilele caniculare de vară. De asemenea, dacă nu ai un garaj unde să parchezi autoturismul pe timp de iarnă, prelata te poate ajuta să protejezi caroseria în zilele cu ninsoare abundentă. Oferta de prelate auto este suficient de numeroasă astfel încât fiecare șofer să poată găsi exact modelul de care are nevoie. Iată care sunt principalele elemente de care trebuie să ții cont pentru a face alegerea potrivită.

Unde parcăm mașina?

Locul unde parcăm mașina trebuie să fie unul dintre lucrurile de care să ținem cont în momentul în care vrem să cumpărăm o prelată auto. Atunci când mașina este parcată constant în aer liber și caroseria este expusă factorilor de mediu, este recomandată o prelată dintre modelele impermeabile. Un astfel de model previne expunerea caroseriei la precipitații și este foarte eficientă în lunile de iarnă cu depuneri de zăpadă. În cazul în care mașina este de cele mai multe ori parcată într-un garaj, poți avea în vedere acele prelate care au rolul de a proteja caroseria doar de praf.

Tipul de prelată

Un al doilea aspect foarte important în alegerea prelatelor auto este tipul acestui accesoriu auto. Poți alege un model personalizat sau unul universal. Prelatele auto personalizate sunt alegerea ideală în cazul în care îți dorești o potrivire perfectă pentru dimensiunile autoturismului tău. Dacă nu îți dorești neapărat un model care să fie destinat modelului de autoturism pe care îl conduci, atunci poți avea în vedere un model de prelată universală. Aceasta se potrivește pentru foarte multe tipuri de autoturisme, însă este important să verifici dimensiunile autoturismului pentru ca prelata pe care o alegi să se potrivească din acest punct de vedere.

Cât dorești să acoperi din autoturism?

În oferta accesoriilor auto vei putea găsi prelate auto pentru parbriz, geamuri sau lunetă, dar și modele de astfel de accesorii auto care vor acoperi întreaga mașină odată ce aceasta este parcată. Dacă prelatele auto destinate anumitor părți ale caroseriei vor proteja doar respectivele suprafețe de intemperii sau de praf, în cazul unui model care va acoperi complet autoturismul vorbim despre acele modele care oferă protecție pentru toată caroseria autoturismului. Acest model de prelate care acoperă întreaga caroserie auto este printre cele mai întâlnite și printre cele mai des utilizate de către șoferi.

Brand-ul prelatei auto

Între criteriile pentru alegerea prelatei auto se numără și brand-ul acestui accesoriu auto. Pentru a putea beneficia de durabilitatea prelatei este recomandat să investești în calitate și să alegi o prelată auto ale unora dintre cele mai renumite brand-uri în domeniu. Dacă alegi un model universal vei beneficia de prețuri mai mici, pe când dacă vei opta pentru un model personalizat va trebui să plătești ceva mai mult. Oricum ar fi, este important să ai în vedere că o prelată de calitate pentru mașină înseamnă un plus de protecție oferit acesteia și prelungirea duratei de viață a autoturismului tău.

Pornind de la aceste aspecte poți alege cea mai bună prelată auto pentru mașina ta. În oferta magazinului online Roll Fast sunt disponibile diferite modele de astfel de accesorii pentru toate tipurile de autoturisme.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA