AcasăLifestyleCum a apărut expresia "Ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas"

Cum a apărut expresia „Ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Orașul Las Vegas este considerat a fi capitala mondială a distracției, un loc în care milioane de oameni ajung anual cu gândul să petreacă momente de neuitat. Pe lângă faptul că e un oraș recunoscut pentru cazinourile impresionante pe care le are, Las Vegas are și alte opțiuni prin care oameni care nu sunt neapărat atrași de jocuri de noroc pot să se distreze.

Combinația dintre jocuri de noroc și atracțiile din zonă au făcut ca Las Vegas să fie în topurile celor mai populare destinații turistice din lume. Este un loc care dezlănțuie dorințele, visurile și libertatea. Și, în aceste condiții, nu e de mirare că expresia „Ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas” a intrat în folclorul popular și este adesea întâlnită.

Cum a devenit această expresie atât de populară? Răspunsul îl găsim într-un articol publicat pe blogul NetBet. Totul a început în 2003, când compania de publicitate R & R Partners a primit misiunea de a rebrăndui orașul. Acesta era cunoscut deja la nivel mondial pentru faptul că avea numeroase cazinouri și că era un loc foarte distractiv. Dar autoritățile doreau să transmită și alt mesaj. Iar compania amintită s-a gândit să comunice libertatea pe care Vegasul o oferă.

Așadar, sloganul „ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas” a devenit viral. O expresie atât de populară ce a intrat în limbajul popular deoarece incită imaginația tuturor. Las Vegas nu mai era perceput strict ca orașul în care mergi să te distrezi, ci era locul în care poți să dai frâu liber imaginației. Iar ce se întâmpla în Vegas, rămânea în Vegas.

Inclusiv psihologi au încercat să explice acest mesaj. Ei făceau legătura cu o altă expresie din istorie – „Atunci când ești în Roma, comportă-te ca romanii”. În sensul că trebuie să adopți obiceiurile locului pentru a te integra. Iar Vegas este cunoscut pentru libertatea pe care o oferă, pentru distracție și pentru multitudinea de opțiuni. Așadar, mesajul sloganului era clar: explorează-ți latura aventurieră.

Iar producătorii de filme au simțit și ei potențialul acestei expresii. Drept urmare a apărut și un film cu numele „Ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas”, în care în rolurile principale îi regăsim pe Cameron Diaz și Ashton Kutcher. În plus, producția Marea mahmureală explorează din plin potențialul acestei expresii.

Las Vegas, o dezvoltare impresionantă în doar un secol

Deși are o arhitectură extraordinară și este un loc vizitat de milioane de oameni, Las Vegas este și unul dintre cele mai noi orașe din SUA. De altfel, istoria Las Vegas are puțin peste 100 de ani. Totul a început în 1890, când dezvoltatorii căilor ferate din SUA au decis ca Las Vegas să fie prima oprire pe ruta San Pedro – Los Angeles. Astfel, primul tren a oprit în Vegas în 1905.

Pe atunci, populația era formată în general din lucrători ai căilor ferate și de fermieri. În 1931, muncitorii care realizau Barajul Hoover au înmulțit și mai mult populația, iar în anii următori au apărut primul casino și, mai apoi, prim hotel. Dezvoltarea cu adevărat spectaculoasă s-a produs însă în anii ’70, când din ce în ce mai multe cazinouri și-au făcut prezența în Las Vegas.

Acestea nu erau doar locuri în care oamenii veneau să se distreze la jocuri de noroc. Aici aveau loc constant concerte ale unor artiști de top, gale de box și alte evenimente importante. Iar arhitectura clădirilor a transformat Vegas într-un loc în care poți vedea ceva interesant la fiecare pas. În aceste condiții, nu e întâmplător că peste 32 de milioane de oameni au vizitat Vegasul în 2021.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA