AcasăslolvaciaCULTURAL - Intrare gratuită la Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia...

CULTURAL – Intrare gratuită la Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Ediția a doua a „Zilelor Maramureșului” organizate de Consiliul Județean, va avea loc în acest an în perioada 6-8 mai, programul manifestărilor fiind unul bogat și încărcat de surprize.

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare își propune și de această dată să se alăture demersului prin organizarea unor serii de activități științifice, culturale și educative la care sunt invitați să participe maramureșeni și turiști de toate vârstele.

Vineri, 6 mai 2016, începând cu orele 9.00 la sediul muzeului va avea loc – Simpozionul ştiinţific „Patrimoniul natural al Transilvaniei” unde se vor prezenta lucrări privind ariile naturale protejate, biodiversitatea, geodiversitatea şi reprezentarea Reţelei Natura 2000 în Transilvania. Evenimentul este realizat în colaborare cu Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Agenţia de Protecţie a Mediului Maramureş, Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Maramureş și Societatea Geologică a României – Filiala Baia Mare.

Expoziția temporară „Ultimii dinozauri din Transilvania”, realizată în colaborare cu Direcția Patrimoniului Cultural Universitar, Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie şi Laboratorul de Paleotheriologie Paleontologia Vertebratelor al Departamentului de Geologie, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, a fost special prelungită pentru a se suprapune acestor manifestări. Expoziția prezintă caracteristicile dinozaurilor din zona insulară a Haţegului, din urmă cu 65 milioane de ani.

„Zilele Maramureșului” sunt ultimele zile în care această inedită expoziție va mai putea fi vizitată în Baia Mare, urmând ca începând de săptămâna viitoare aceasta să fie intinerată la alte instituții muzeale din țară, care și-au exprimat dorința de a o găzdui.

În zilele de 7 și 8 mai, între orele 10.00 – 18.00 instituţia va participa la „Târgul de minerale” ce se va desfăsura la Muzeul de Etnografie și Artă Populară, unde vizitatorii vor putea admira și achiziționa produse de tip survenir confecționate din pietre semi prețioase.

Pe toată perioada derulării manifestărilor în cadrul celei de a doua ediții a ”Zilelor Maramureșului – 2016” accesul vizitatorilor la Muzeul de Mineralogie va fi gratuit.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA