AcasăslolvaciaCULTURĂ - Start la “ACTING”, festival de teatru contemporan pentru tineret

CULTURĂ – Start la “ACTING”, festival de teatru contemporan pentru tineret

DISTRIBUIȚI

Timp de trei zile, municipiul Baia Mare se tranformă în capitala teatrului contemporan pentru tineret. Vineri, 25 martie, s-a dat startul la cea de-a treia ediţie a avenimentului organizat de Clubul Rotary Baia Mare.

“Este cea de-a treia ediţie a unui festival de teatru pentru tineret, teatru contemporan pentru tineret. Acest festival a pornit acum doi ani, a fost iniţiat de către Clubul Rotary Baia Mare . Eu sunt iniţiatorul acestui festival dar am fost foarte mult ajutată de oameni de teatru, de oameni de cultură precum domnul Nicolae Weisz care este deja precum se ştie şi cum îl cunoaşte toată lumea că are un trecut în istoria teatrului pentru tineret. El este cel care se ocupă de partea artistică atunci când se analizează CD-urile care participă la această competiţie, de a intra în acest festival şi desigur că mă ajută în acest domeniu artistic”, a declarat Angela Dobrai, iniţiator proiect şi organizator, preşedinte Rotary Club Baia Mare.

Prezent la deschiderea festivalului a fost şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care le-a vorbit tinerilor participanţi despre importanţa unor astfel de menifestări.

“Este o tradiţie deja ceea ce Clubul Rotary Baia Mare iniţiază şi mă bucur foarte mult că îşi deschide porţile spre voi, spre cei tineri şi mai ales spre teatru. Eu am o foarte mare apreciere şi o foarte mare încredere în ceea ce domnul profesor Weisz face cu tinerii în teatru şi cred că mai ales acum în această conjunctură în care Baia Mare doreşte să devină Capitală Culturală Europeană şi totuşi, din 14 oraşe am rămas în cele patru, cred că e util să impulsionăm acest festival să putem să creştem şi numeric şi probabil şi zilele în care se desfăşoară acest eveniment pentru că Baia Mare şi publicul din Baia Mare au nevoie de astfel de manifestări. Baia Mare este o comunitate care trebuie să se şlefuiască, trebuie să evolueze şi prin talentul vostru puteţi să ne daţi o mână de ajutor. Vreau să vă mulţumesc că aţi venit în Baia Mare, vreau să vă mulţumesc în special vouă celor care sunteţi din Baia Mare pentru ceea ce faceţi frumos pentru oraşul nostru, vreau să le mulţumesc partenerilor noştri de la clubul Rotary pentru fiecare tip de acţiune pe care o fac şi în zona culturală dar şi în zona socială şi e foarte important să dăm în acest fel lumină oraşului nostru”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Timp de trei zile vor avea loc numeroase reprezentaţii, work-shopuri dar şi o conferinţă-dezbatere despre cariera artistică. Sunt 10 trupe venite din ţară pentru cea de-a treia ediţie a festivalului, respectiv din Panciu, Huedin, Cluj, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, Baia Mare, Luduș, București, Arad, Cluj Napoca. Premiile vor fi acordate pe secţiuni dar există şi un alt tip de recompensă.

“Pentru cel mai bun interpret masculin, feminin dacă există, poate că există numai masculin sau numai feminin, acea persoană are intrare liberă la Facultatea de Teatru şi Televiziune fără probele eliminatorii pentru Teatrologie. Acesta este premiul ”Constantin Cristian Buricea-Mlinarcic”, a explicat Angela Dobrai.

Ana Pop

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA