spot_img
AcasăslolvaciaINVITAȚIE LA RÂS - Comedie pe scena Teatrului de Păpuși, prezentată de...

INVITAȚIE LA RÂS – Comedie pe scena Teatrului de Păpuși, prezentată de elevii din trupa ”Masca” (GALERIE FOTO)

DISTRIBUIȚI

Trupa de teatru „Masca” de la Liceul teoretic ”Emil Racoviță”, a pus în scenă, în cei 14 ani de activitate, piese de teatru din repertoriul clasic – Molliere, Bulgakov, Goldoni – dar și din cel contemporan – Valeriu Butulescu, Dana Mândru, etc.

În data de 17 mai, de la ora 17, la Teatrul de Păpuşi din Baia Mare trupa de teatru va prezenta comedia „Jourdain cel scrântit”, de M.Bulgakov. Pentyru această reprezentație, tinerii actori sunt susținuți de Asociaţia „Comunicaţi prin Noi” (preşedinte Dorina Miclăuş).

Întrebată de ce a ales teatrul ca mod de petrecere a timpului pentru elevi, profesoara Tatiana Cauni a răspuns: „Putem utiliza teatrul ca o alternativă educatională la ceea ce se impune în programele şcolare. Existenţa unei trupe de teatru într-o şcoala, poate aduce cu sine cultivarea plăcerii de a citi, a gustului estetic în domeniul dramaturgiei şi interesul pentru descoperirea abilităţilor dramatice. Tot prin intermediul teatrului ei se descoperă aşa cum sunt în realitate, învata să se accepte mai uşor, cu bune şi rele, îşi asuma complexele recunoscându-le, făcând un prim pas spre stăpânirea acestora, reuşind mai uşor să depăşească unele barierele de comunicare ce apar între ei. Cu timpul, ei vor putea să utilizeze cu uşurinţă experienţa pe care o dobândesc într-o trupa de teatru, când se vor integra în diferite meserii alese şi aici, ma refer la abilitaţi de comunicare, respect pentru opinia celui din jur, valori morale impuse într-un grup, diferite reguli de funcţinare a grupului, ducerea la îndeplinire a sarcinilor dintr-un grup, li se dezvolta elevilor spiritul de echipa, capacitatea de a lega prietenii, de a discerne între bine şi rău, învaţa să fie generoşi, toleranţi, etc. De asemenea, prin atmosfera care se crează într-o trupă (sau cerc) de acest gen, poţi disciplina un caracter rebel sau poţi ajuta un temperament introvertit să se integreze grupului capătând încredere în ceea ce face.”

Trupa Masca organizează de 6 ani Festivalul de teatru pentru licee „Teatrul un joc al ideilor” şi de 3 ani Festivalul de teatru pentru Şcoli Gimnaziale „Masca”. De-a lungul anilor, ei au participat la festivaluri de teatru de la Petroşani, Sinaia, Satu-Mare, etc.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA