AcasăActualitate112CULPĂ MEDICALĂ LA SATU MARE? - Un copil de numai un an...

CULPĂ MEDICALĂ LA SATU MARE? – Un copil de numai un an și jumătate a murit la Urgențe. S-a deschis anchetă pentru a stabili dacă este vorba de malpraxis

DISTRIBUIȚI

CULPĂ MEDICALĂ LA SATU MARE? Un copil de doar un an și jumătate a decedat, după ce mama acestuia l-a externat de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat pentru PresaSM că s-a constituit o Comisiei de analiză a deceselor, care va demara mâine o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Constantin Demian, a declarat pentru PresaSM că o femeie din Stâna a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe cu copilul său de un an și șase luni, miercuri, la ora 22,25, cu ambulanţa. Prima concluzie a medicilor a fost varicelă, copilul prezentând și o stare febrilă.Cu toate acestea, femeia a decis pe propria răspundere la ora 23,15 externarea, apreciind că minorul ar fi în stare bună. Doar că, din nefericire, joi dimineaţa copilul a ajuns din nou la Urgenţe, unde a decedat.

“Minorul a stat în incinta Unității de Primire Urgențe cu tratament, iar la ora 9,15 personalul a cerut un consult al unui medic de boli infecto-contagioase. Copilul respira bine, dar ulterior s-a înrăutăţit starea lui, iar la 9,45 s-a solicitat acordul pentru transfer la o clinică din Cluj. Din păcate, transferul nu s-a mai realizat, cu toate că am avut acceptul celor de la Cluj. Starea copilului nu permitea acest lucru. Conducerea Spitalului a sesizat comisia de analiză a deceselor pentru identificarea eventualelor culpe medicale”, a declarat Constantin Demian pentru PresaSM.

Mâine se va efectua autopsia de către medicii legiști, urmând ca în funcție de rezultate să se stabilească următoarele direcții în care va merge Comisia de anchetă.

Sursă info și foto PresaSM. 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA