AcasăActualitatePoliticCulisele cedării USL! Antonescu nu a vrut să lase impresia că se...

Culisele cedării USL! Antonescu nu a vrut să lase impresia că se agaţă de funcţia de preşedinte interimar

DISTRIBUIȚI

Opinia publică românească a fost revoltată de mişcările absurde ale USL, ieri, în Parlamentul României. După ce iniţial anunţaseră – mai întâi cei de la PNL, urmaţi de cei de la PSD – că vor boicota plenul reunit al celor două Camere în care se citea decizia CCR de invalidare a referendumului din 29 iulie, ulterior parlamentarii USL şi-au făcut apariţia în aula Parlamentului.
Pesediştii şi peneliştii au contribuit astfel la realizarea cvorumului de şedinţă fără de care judecătorii Curţii nu puteau da citire documentului prin care Traian Băsescu a fost reînscăunat în funcţia de preşedinte al României.
Cotidianul.ro a aflat amănunte din culisele zilei abulice pe care a avut-o ieri USL, într-o zi în care ar fi trebuit – dacă nu să răstoarne decizia nedreptă a CCR – măcar să dea minima satisfacţie celor 7,5 milioane de români care au votat demiterea lui Băsescu şi să îi întârzie acestuia întoarcerea la Cotroceni.
Unul din liderii PSD (parlamentar şi ministru) a povestit sub protecţia anonimatului ce s-a întâmplat luni în Parlament şi cine au fost cei care au hotărât ca USL să nu mai boicoteze şedinţa în care judecătorii CCR citeau decizia de invalidare a referendumului de demitere.
”Noi (n. red: PSD) ne hotărâsem să boicotăm şedinţa, la fel ca şi liberalii. La nici jumătate de oră după ce am anunţat că USL boicotează în bloc şedinţa Camerelor reunite, Crin i-a sunat pe ai lui de la PNL şi le-a spus că trebuie să fie prezenţi în sala de plen să asigure cvorumul pentru că el nu vrea să lase impresia că se agaţă de funcţia de preşedinte interimar. După ce câţiva din vicepreşedinţii lor (n. red: ai PNL) au încercat să îi explice lui Crin că o astfel de mutare va fi decontată electoral în toamnă de USL, Crin a insistat că nu îi pasă întrucât, dacă se va întârzia reinstalarea lui Băsescu la Cotroceni, măsurile luate de Comisia Europeană şi de SUA (prin intermediul ălora de la FMI) împotriva României vor fi extrem de dure, oricum USL va deconta electoral dacă din cauza unor astfel de sancţiuni aplicate de CE şi FMI guvernul Ponta nu va mai avea bani de pensii şi salarii. Logic că la un asemenea argument liberalii nu au mai zis nimic, ci doar să trăiţi, şefu’, am înţeles, mergem acum la plen. Ne-au informat şi pe noi (n. red: PSD) şi evident că în cazul ăsta a trebuit să mergem şi noi în sala de plen să facem cvorumul. Noi fără ei nu am fi intrat. Mai ales că la noi în PSD revolta e oricum mult mai mare şi scandalul cu Ponta la telefon a fost mult mai mare! Între timp ne sunase şi pe noi Ponta să ne spună ce a hotărât împreună cu Crin. Că aşa fac ăştia doi (n.red: Victor Ponta şi Crin Antonescu), ei au impresia că ştiu şi înţeleg mai multe decât noi toţi la un loc şi atunci acţionează în consecinţă: ei hotărăsc, ei taie şi ei spânzură. Problema e că hotărăsc ca dracu şi fac numai tâmpenii! Oricum, ei doi (n.red: Antonescu şi Ponta) şi-au semnat ieri actele de deces politic. Din păcate, avem şi noi (n.red: USL) şi electoratul de suferit din cauza lor.
Ăsta a şi fost marele scandal. Cel puţin la noi, în PSD, aşa s-a pus problema: Ponta nu trebuia sub nicio formă să accepte mizeria asta cu cvorumul la referendumul şi jur, era erou naţional! Vorba aia, pe români îi doare în spate de ce zic Comisia Europeană, Barroso sau madam Merkel. Iar după, dacă al nostru (n.red Ponta) tot a făcut prostia şi a acceptat dictatul de la Bruxelles cu cvorumul la referendum, atunci trebuia să aibă Crin sânge în instalaţie şi să nu promulge legea referendumului cu cvorum de participare. Și era Crin erou naţional! Dar nu frate! Lor le-a fost frică! I-au ameninţat şi americanii şi ăia de Bruxelles că rămânem fără bani de pensii şi salarii. Cel puţin Gordon ăla trimis de madam Clinton a fost cât se poate de pe faţă: puneţi-l pe Băsescu la loc că altfel ce s-a întâmplat în Grecia e nimic, faliment o să scrie pe România. Oricum, singurul mod în care putem să recâştigăm încrederea oamenilor în noi după bâjbâielile astea penibile de la referendumul, este să îl mai suspendăm încă o dată pe Băsescu. Toţi suntem convinşi că Băsescu ne va da de zece ori mai multe şi mai grave motive să îl suspendăm. Păi îţi dai seama ce va face cu noi, cu miniştrii, va declanşa Jihadul! Și atunci cum naiba să nu îl suspenzi imediat?!! Iar dacă ăştia doi (Crin şi Ponta) nu vor înţelege asta, îmi pare rău, dar o să zboare rapid de la conducerea partidelor noastre. Nu mai avem timp să mergem pe mâna încăpăţânaţilor perdanţi! Electoratul nu uită şi nu iartă! Ştii ceva?! Eu, unul, nu am a-i acuza pe românii dezamăgiţi de prestaţia noastră, a USL, la referendumul ăsta! Sunt perfect îndreptăţiţi cei care spun că sunt scârbiţi şi de USL şi că nu mai merg la vot să ne acorde încrederea! Oamenii ăştia au toată înţelegerea mea!”, a concluzionat liderul PSD.
Surse din conducerea PNL au confirmat că, într-adevăr, Crin Antonescu şi ulterior şi Victor Ponta (în urma unei discuţii pe care cei doi au purtat-o telefonic) au fost cei care au cerut parlamentarilor PNL şi PSD să revină asupra deciziei de boicotare a şedinţei plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care se dădea citire deciziei de invalidare a referendumului din 29 iulie. Liderii liberali cu care a vorbit cotidianul.ro au declarat – ca şi cel de la PSD – că argumentul suprem al celor doi co-preşedinţi ai USL a fost acela al sancţiunilor financiare care ar putea fi aplicate României dacă parlamentarii PSD şi PNL vor trena reinstalarea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al ţării.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA