Acasăsinucidere maramuresCU VIAȚA MEA APĂR VIAȚA - Școala “Nicolae Bălcescu”, campioană interjudețeană

CU VIAȚA MEA APĂR VIAȚA – Școala “Nicolae Bălcescu”, campioană interjudețeană

DISTRIBUIȚI

Școala ”Nicolae Bălcescu” din Baia Mare a câștigat azi, 10 iunie 2015, etapa interjudețeană a Concursului de protecție civilă “Cu viața mea apăr viața”, la care au participat elevi din județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj, calificați la etapa regională.

Competiția, în organizarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Maramureș și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș s-a desfășurat în sala de sport a Liceului ”Emil Racoviță” din Baia Mare. La concurs au participat cinci echipaje, care împărțite pe două categorii: școli gimnaziale și școli liceale.
Printre scopurile acestor concursuri se poate aminti: cunoașterea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență, adoptarea unui comportament adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul unor urgențe, formarea și dezvoltarea la elevi a unor trăsături cum ar fi spiritul de echipă, inițiativă, curajul, perseverența, corectitudinea și disciplina.

Concursul cu tematică de protecție civilă, împărțit pe două categorii de vârstă
Concursul cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața” a fost împărțit pe două categorii de vârstă – școli gimnaziale și licee. Echipajele au fost puse la încercare pe parcursul a trei probe – una teoretică și două practice (transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanță de 50 m, și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat.

După desfășurarea concursului, clasamentul general la gimnaziu a adus, pe primul loc, echipajul Scolii Generale ”Nicolae Bălcescu” din Baia Mare, locul doi a revenit Școlii Generale ”Gheorghe Lazăr” din Zalau, iar ultima poziție a podiumului a fost ocupată de de Liceul ”Aurel Poop” din Satu Mare.
La categoria licee, pe locul I s-a clasat Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” din Șimleu, urmat de Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, în timp ce echipajul din Satu-Mare nu s-a prezentat la concurs.

Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, cupe și cu premii înmânate de conducerea ISU care a lăudat, totodată, comportamentul și pregătirea de care au dat dovadă echipajele înscrise în concurs. Prima poziție de la fiecare categorie este calificată la faza națională, care va avea loc în luna septembrie a acestui an.

Elevii câștigători care au făcut parte din echipajul de la Școala Generală ”Nicolae Bălcescu” din Baia Mare sunt: Bartoș Rareș, Bogdan Ionuț, Rațiu Marius, Teglaș Samuel. Profesorul coordonator al echipei a fost directorul Școlii Generale ”Nicolae Bălcescu”, Silvia Pop.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA