Acasă Actualitate Social Cu rele și bune. Cât va ploua şi ce temperaturi vor fi...

Cu rele și bune. Cât va ploua şi ce temperaturi vor fi în Maramureș până pe 10 iunie

DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 2 -10 iunie. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Maramureș, în primele zile ale intervalului vremea se va încălzi. O uşoară răcire se va produce pe 3 iunie, pentru ca apoi temperaturile să crească treptat spre valori uşor peste normele climatologice ale perioadei, cu maxime a căror medie va atinge 26 de grade.
Aversele însoţite şi de descărcări electrice vor fi prezente, temporar, pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar probabilitatea pentru cantităţi de apă mai importante va fi mai mică după 3 iunie.
În zonele montane ale județului, temperaturile minime vor avea valori medii în creştere, de la valori de 2…3 grade la începutul intervalului, spre 8…9 grade în jurul datei de 10 iunie.
Temperaturile maxime medii vor marca o uşoară creştere, apoi se vor menţine apropiate de mediile mutianuale ale perioadei până spre 6 iunie, după care vor creşte uşor şi treptat de la o zi la alta.
Vremea se va menţine în general instabilă, ploile vor avea mai ales caracter de aversă, vor fi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor fi mai importante în primele zile.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA