AcasăEvenimentCU DOVADA ÎN MÂNĂ - Primăria Baia Mare are aviz de la...

CU DOVADA ÎN MÂNĂ – Primăria Baia Mare are aviz de la ISU

DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a luat atitudine față de unele articole de presă care au apărut zilele trecute pe un ziar online.

În cadrul unei conferințe de presă susținută joi, 12 noiembrie, Cătălin Cherecheș a adus dovada clară: autorizația pe care o deține Primăria Baia Mare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș. Asta după ce www.ziarmm.ro a publicat zilele trecute o știre conform căreia Primăria Baia Mare nu deține autorizație de la ISU. Mai mult, Cătălin Cherecheș a dezmințit și informația potrivit căreia Consiliul Local Baia Mare a acordat suma de 25.000 de euro Fundației Baia Mare 2021 pentru realizarea unui site.

„Vreau să le spun celor de la un blog local să le fie rușine pentru faptul că nu respectă acest oraș și pentru faptul că chiar dacă toată ziua stau pe niște terase din Centrul Istoric al municipiului nu au înțeles nici până acum ce înseamnă municipiul Baia Mare, ce înseamnă Baia Mare ca și oraș și ca și comunitate. Le promit că o să-i învățăm în fiecare zi lecția despre Baia Mare și despre ce înseamnă Baia Mare. O să-i învățăm ce înseamnă o istorie de peste 600 de ani a municipiului Baia Mare. O să-i învățăm să respecte orașul, istoria dar și viitorul acestui oraș”, a fost prima reacție a primarului Cătălin Cherecheș vizavi de informațiile apărute în mediul online.

Acesta a mai făcut o declarație șocantă potrivit căreia anumiți jurnaliști, dar și politicieni au pus presiune pe echipa care a întocmit caietul de candidatură pentru Baia Mare, Capitală Europeană a Culturii.

„Au existat presiuni majore asupra celor care au făcut caietul de candidatură și l-au făcut într-un mod voluntar să saboteze autoritatea locală și în ultima zi să nu vină și să depună materialele pentru a putea să depunem caietul de candidatură. Au fost demersuri din zona presei și au fost demersuri din zona politică. Tot felul de indivizi care se consideră liberali, dar de fapt ei nu fac altceva decât să ducă gunoiul de la Vișeu și Borșa spre Sighetu Marmației și ridică 500 de tone de gunoi și ajung în rampă 150 de tone. Nu știm unde e diferența, poate prin pădurile Maramureșului. Deci, cred că atunci când începi să spui minciuni despre alții trebuie să te gândești în primul rând la lucrurile urâte pe care le-ai făcut tu în raport cu comunitatea ș alte persoane”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Informațiile conform cărora Consiliul Local al municipiului Baia Mare a acordat în ședința extraordinară de ieri 25.000 de euro Fundației Baia Mare 2021 au fost dezmințite de către Cătălin Chrecheș.

„Am făcut eu împreună cu niște oameni foarte inimoși din bani proprii demersuri pentru ca municipiul Baia Mare să fie în stare să-și depună documentul de candidatură. Și nu Consiliul Local și nici vreun patronaj de pe la vreo cârciumă din Centrul Istoric nu a cheltuit vreun leu.Vreau să vă spun foarte clar că am făcut acest lucru din iubire pentru municipiul Baia Mare. Chiar dacă patronașii ăștia se înghesuie pe listele PSD pentru Consiliul Local al municipiului Baia Mare și abordează deja foști miniștri ca să fie propulsați pe listele PSD pentru a-și proteja afacerile locale de aici din Centrul Istoric totuși să nu considere că toată comunitatea băimăreană este o comunitate care nu vede și nu își dă seama despre intențiile celor care fac astfel de demersuri”, a spus Cătălin Cherecheș.

Primarul municipiului Baia Mare a arătat la finalul conferinței de presă că așteaptă ca ziarul online să își ceară scuze public. Mai mult, acesta nu exclude varianta acționării în instanță.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA