AcasăEvenimentSportCU CĂRȚILE PE MASĂ - De ce s-au retras Buceschi, Ungureanu și...

CU CĂRȚILE PE MASĂ – De ce s-au retras Buceschi, Ungureanu și Manea de la naționala de handbal

spot_img

DISTRIBUIȚI

CU CĂRȚILE PE MASĂ România sportivă s-a entuziasmat de două ori în ultimul an şi un pic datorită handbalului feminin. Chiar de trei ori. Întâi am luat medalia de bronz la Mondiale, superperformanţă, apoi CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în primul an de participare europeană.

Ceva de vis! Iar a treia, chiar dacă cronologic este între cele două performanţe, a fost câştigarea turneului de calificare la Olimpiada din 2016.

Dar a venit şi reversul. În ultima lună am clacat la Europene, după care „pilonii” Manea, Ungureanu, plus „secundul” Buceschi au părăsit „naţionala” României. Deşi nimeni nu spune deschis, toţi trei au plecat din cauza modului de lucru al noului selecţioner, Ambros Martin.

Nu spunem că e unul rău sau unul bun, dar acesta este motivul real. Nu vârsta, nu viaţa personală…

„Cu ocazia asta vreau sa spun că le urez bafta colegelor. Pentru mine a fost ultimul turneu la naţională. Vreau să-mi iau pauză, vreau să fiu mai mult cu familia, vreau mai multă linişte şi le urez bafta fetelor. Absolut nimic nu m-a deranjat la naţională. Chiar i-am spus lui Ambros că sunt foarte bucuroasă şi fericită că am lucrat cu el. E un selecţioner extraordinar, are o răbdare de fier pentru că lotul este foarte întinerit şi are răbdare cu fiecare jucătoare în parte. Doar din motive personale, de familie, mă retrag. Atâta tot”, a fost declaraţia oficială a Oanei.

De fapt, Manea, 31 de ani, nu s-a simţit deloc în largul său cu statutul de rezervă la Europene. Considera, şi sunt mulţi care cred asta, că e cea mai bună pe postul ei. Toţi cei din handbalul feminin ştiu că Oana este un lider autentic, una dintre fetele care trag grupul după ele, care trăiesc la intensitate maximă viaţa de la lot, cineva care ştie cum să reacţioneze în vestiar pentru a-şi ambiţiona colegele. Dar a zis că mai bine renunţă decât să fie soluţia a doua.

Ungureanu, 36 de ani, a trecut prin aceeaşi stare la ultimul turneu final la care a participat. Nu se poate spune că n-ar înţelege, într-un fel, modul de lucru al noului colectiv tehnic de la lot, cu folosirea unui portar mai tânăr, Dedu, 22 de ani. Însă preferă să renunțe singură şi n-ar fi exclus ca spaniolul să-i fi dat de înţeles că ar prefera un astfel de gest. De acum, celebra scandare adresată unuia dintre cei mai mari portari ai handbalului românesc în săli, „Paula! Paula” se va mai auzi doar la jocurile CSM-ului.

”Am vrut să mă retrag înaintea Campionatului European din Suedia, dar acum mă bucur că n-am făcut-o. Este foarte greu, toată viaţa mea s-a învârtit în jurul echipelor naţionale, chiar la puţin timp după ce am început handbalul, în 1993. Au trecut parcă zeci de ani de atunci… Acum, cred că a venit timpul, fiecare sportiv simte acel timp şi acel moment, iar pentru mine e acum. Mi-e greu, dar e momentul în care să mă dedic mai mult familiei şi echipei de club CSM Bucureşti, unde voi continua. Nu se pune problema să plec şi de acolo, nu scăpaţi aşa de repede de mine”, a fost poziţia oficială a Paulei.

Cea mai surprinzătoare plecare ar fi, paradoxal, cea a secundului Costică Buceschi, omul care a lucrat şi cu suedezul Tomas Ryde, şi cu Ambros Martin şi despre care se credea că preşedintele Dedu îl pregăteşte pentru viitorul naţionalei. Buceschi nu mai făcea aproape nimic la echipă pentru că Martin prefera să gândească şi să execute singur totul, să nu se sfătuiască aproape deloc, să nu delege nicio responsabilitate.

Înainte să se dea la o parte, antrenorul în locul căruia a venit Horaţiu Paşca, a vorbit cu şeful federaţiei, căruia i-a spus că, dacă nu se schimbă situaţia, nu are sens să mai stea. Dedu are însă încredere totală în spaniol şi dacă a văzut că el aşa lucrează, nu vede de ce i-ar fi impus altceva. Chiar şi dacă pleacă Buceschi.

„De la 1 ianuarie am renunţat la naţională, dorind să-mi concentrez eforturile spre îndeplinirea obiectivelor de la Handbal Club Dunarea Brăila. Urez mult succes echipei naţionale în viitoarele acţiuni. A fost o experienţă foarte utilă pentru mine, care sunt sigur că-mi va fi de mare folos în viitor in carieră”, a spus Costica Buceschi în motivarea deciziei. (digisport.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA