AcasăAdministrațieCU 25 PE ORDINEA DE ZI - 23 de proiecte de hotărâre...

CU 25 PE ORDINEA DE ZI – 23 de proiecte de hotărâre votate în unanimitate de consilierii județeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

CU 25 PE ORDINEA DE ZI Aleșii județeni au fost convocați de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, în ședință ordinară marți, 27 februarie, pe ordinea de zi fiind 25 de proiecte de hotărâre.


Dintre acestea, 23 au fost votate în unanimitate. Două au fost retrase de pe borderou, urmând să fie supuse votului în ședința extraordinară de vineri, 2 martie.

În cadrul ședinței, consilierii județeni au votat pentru acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului Maramureş” academicianului Alexandru Surdu, vicepreședinte al Academiei Române, eveniment care a fost organizat în cursul aceleiași zile, cu începere de la ora 16.00.

25 PE ORDINEA DE ZI  Un proiect extrem de important care a fost votat după ce a fost prezentat în detaliu de șeful administrației județene a fost cel privind aprobarea aprobarea bugetului propriu al judeţului Maramureş pe anul 2018, unde fiecare capitol bugetar a fost explicat în detaliu.

S-au aprobat cotizaţiile ce se plătesc de Consiliul Judeţean pentru diferite structuri asociative în care judeţul Maramureş are calitatea de membru, pentru anul 2018. Un alt proiect a făcut referire la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile comunale pe anul 2018.

Aleșii județeni au votat pentru aprobarea repartizării sumelor din fondul constituit la dispoziţia Consiliului Judeţean pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2018.

Trei proiecte așteptate cu mare interes au vizat Ghidului solicitantului pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul judeţului a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, Ghidul pentru finanțarea programelor, proiectelor şi acţiunilor în domeniul tineret și Ghidul solicitantului pentru finanțarea activităţilor non profit de interes general în domeniul sportului.

Consilierii județeni au aprobat și acordarea licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, pentru angajați. Dar și modificarea Programului de transport 2013 – 2019, prin schimbarea unor ore de plecare–sosire și eliminarea unor curse din graficul de circulație.

Alte proiecte votate de consilierii județeni au privit încheierea Protocolului de colaborare pentru asigurarea dreptului la educație, a egalizării șanselor pentru copiii cu dizabilități, și/sau cu cerințe speciale, a unui Acord de cooperare între Judeţul Maramureş şi comuna Fărcaşa, dar și promovarea în parteneriat a proiectului ”Academia de Vară ARE 2018 – Patrimoniu cultural pentru atractivitate regională”.

Cele două proiecte care urmează să fie votate prin vot secret fac referire la propunerea de numire a unui administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie al S.C. „Drumuri – Poduri Maramureş” S.A. şi acordarea unui mandat reprezentanţilor Consiliului Judeţean Maramureş în Adunarea Generală a Acţionarilor și proiectul de reorganizare a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA