AcasăActualitateSocialCRIZĂ DE ANGAJAȚI – Poliția de Frontieră caută întăriri

CRIZĂ DE ANGAJAȚI – Poliția de Frontieră caută întăriri

DISTRIBUIȚI

CRIZĂ DE ANGAJAȚI  Este nevoie de 173 de poliţişti care să păzească frontiera de vest a României. Frontiera este forţată încă de la începutul acestui an de zeci de migranţi. În călătoria lor spre Occident îşi croiesc drum spre Româna. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara are nevoie de forţe noi. Aceștia au scos la concurs cele mai multe posturi din ţară.

În ultimele luni, nu a fost săptămână fără transfugi în Timiş. Doar de la începutul acestui an, cam 230 de migranţi au încercat să intre ilegal în ţara noastră.

De mai bine de o lună paza la graniţa de sud-vest a României este întărită, iar orice migrant depistat de poliţişti este prins pe loc. E nevoie însă de forţe noi care să apere frontiera cu Serbia.

ARESTAŢI LA FRONTIERĂ – Prinşi cu materiale pentru fabricarea de bombe

Marius Busuioc are 21 de ani şi este unul dintre cei mai tineri agenţi de poliţie din vestul ţării. A urmat timp de doi ani cursurile unei şcoli de maiştri militari, iar acum, alături de alţi zeci de poliţişti, scrutează graniţia cu Serbia.

„Colegii care vin noi la Poliţia de Frontieră ar trebui să ştie un singur lucru: prima dată contează cel mai mult siguranţa. Noi, în zona de vest, asigurăm graniţa cu Serbia, iar ce vă pot spune cea mai sensibilă problemă a noastră este problema migranţilor”, spune Marius Busuioc.

SCLAVE SEXUALE – Studente și minore, exploatate de o sectă

Anunţul de angajare postat pe site-ul Poliţiei de Frontieră arată că în sud-vestul ţării este nevoie de mai mulţi oameni care să păzească graniţa decât la Aeroportul Otopeni, acolo unde au fost scoase la concurs 44 de posturi sau la Garda de Coastă, unde au fost anunţate 78 de posturi libere. În Timiş, se caută 173 de agenţi şi ofiţeri. Condiţiile de angajare nu sunt foarte stricte – cei care vor să lucreze la Poliţia de Frontieră nu trebuie să fi făcut o şcoală militară sau de poliţie înainte, ci doar să fie apţi fizic, să treacă un test psihologic şi să aibă diplomă de bacalaureat.

La nivel naţional, Poliţia de Frontieră a scos acum la concurs peste 750 de posturi.

Sursă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA