spot_img
AcasăEvenimentCRITICI DURE LA ADRESA LUI KOVESI -  Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Raportul...

CRITICI DURE LA ADRESA LUI KOVESI –  Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Raportul relevă comportamentul excesiv de autoritar, discreţionar al procurorului şef al DNA. Implicarea în anchetele altor procurori

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a prezentat joi, 22 februarie, de la ora 18.00, raportul privind activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar şi o decizie privind conducerea DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi seară, că declanşarea unei anchete penale, care s-a concretizat prin descinderi la Ministerul Justiţiei, a creat o stare de tensiune şi a blocat practic activitatea de legiuitor a Guvernului.

“Declanşarea unei ample anchete penale care s-a concretizat prin descinderi la Ministerul Justiţiei, prin ridicare de acte, audierea unui număr mare de funcţionari, sceretari de stat şi miniştri a creat o stare de tensiune, creând premisele unui blocaj”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a criticat faptul că procurorii DNA şi-au arogat practic competenţe pe care nu le posedau.

“Guvernul este blocat în activitatea sa de legiuitor. Curtea mai spunea că, prin conduita sa, DNA şi-a arogat o competenţă pe care nu o poseda, controlul modului de adoptare a unui act normativ, ceea ce a afectat buna funcţionare a unei autorităţi. Prin urmare, CCR a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constiţională, reţinând şi conduita pe care trebuia să o urmeze DNA”, a completat Toader.

Tudorel Toader a precizat că, în 14 ani, Curtea Constituţională a constatat 13 conflicte între instituţii ale statului, dintre care două generate de DNA în Ministrul Justiţiei Tudorel Toader  a anunţat joi că raportul privind activitatea managerială de la DNA se bazează pe 20 de categorii şi fapte, primul punct fiind legat de conflictele de natură constituţională în raport cu alte instituţii.

“Concluziile sunt fundamentate pe un număr de 20 de puncte care prezintă 20 de categorii de acte şi fapte menţionate. În raport sunt reţinute faptele pentru perioada februarie 2017-februarie 2018”, a declarat Tudorel Toader.

Sursa info, foto și continuarea articolului, cu declarații de departe interesante ale Ministrului Justiției, pe Mediafax. http://www.mediafax.ro/politic/live-tudorel-toader-critici-dure-adresa-sefei-dna-codruta-kovesi-raportul-releva-comportamentul-excesiv-autoritar-discretionar-procurorului-sef-dna-implicarea-anchetele-altor-procurori-supravegheat-17028462

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA