Acasăsinucidere maramuresCRITICI - Der Spiegel îl face praf pe Iohannis ”diletantul”: “Tăcerea a...

CRITICI – Der Spiegel îl face praf pe Iohannis ”diletantul”: “Tăcerea a devenit marca lui înregistrată”

DISTRIBUIȚI

Într-un editorial intitulat “Preşedintele României Klaus Iohannis: diletantul”, Der Spiegel îl face praf pe cel care le-a dat mari speranțe milioanelor de români în noiembrie 2014.

“Klaus Iohannis, preşedintele de etnie germană al României, şi-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar Administraţia sa este un dezastru. Acum, i-a abandonat şi pe eroii Revoluţiei din 1989”, scrie editorialistul Keno Verseck.

El critică decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-i retrage distincţia “Ordinul Steaua României” lui Laszlo Tokes, de parcă acest lucru i-ar șterge meritul de a fi fost ”scânteia” care a declanşat Revoluţia anticomunistă din 1989, ce a condus la înlăturarea regimului Nicolae Ceauşescu.

Keno Verseck afirmă că foştii simpatizanţi ai lui Klaus Iohannis sunt acum dezamăgiţi de performanţele politice ale preşedintelui României.

“Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o «Românie a lucrului bine făcut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. De fapt, tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că este vorba de scandaluri de corupţie ori de adoptarea unor legi controversate, când ar fi necesar ca şeful statului să se exprime, Iohannis păstrează tăcerea sau postează un scurt mesaj pe Facebook”, ma notează editorialistul Der Spiegel.

Sursa: secundatv.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA