spot_img
AcasăNews AlertCRIMINALI ÎN SERIE ISTORICI - Maramureșeanul din Seini care a terorizat România...

CRIMINALI ÎN SERIE ISTORICI – Maramureșeanul din Seini care a terorizat România în anii ’90

DISTRIBUIȚI

CRIMINALI ÎN SERIE ISTORICI Există criminali în serie care acţionează organizaţi într-un grup. Ei îngreunează astfel misiunea anchetatorilor care, cel mai adesea, sunt instruiţi să se gândească la un criminal în serie ca la un atacator singuratic. Miu Florian s-a născut la 15 februarie 1963 în Topleţ (Caraş Severin), iar Lenghel Nicuşor – la 4 decembrie 1970 în Seini (Maramureş). S-au cunoscut şi împrietenit în Penitenciarul din Korneuburg (Austria).

La 12 decembrie 1998, cei doi au ucis o femeie care-i invitase în casa ei. Au spânzurat-o de conductele caloriferului şi apoi au furat tot ce au găsit prin casa acesteia.

Un set de farfurii de 12 persoane, 3 bibelouri, un aspirator marca «Excel», un fier de călcat marca «Moulinex», un dublu radiocasetofon, un aparat telefonic marca «Emtel» şi un televizor color marca «Freedom» rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare

În martie 1999, cei doi au ucis un bărbat de 38 de ani pe care Miu voia să se răzbune. La crimă a participat şi Bucur Adrian, un bun prieten de-al lui Miu. Victima a fost lovită cu levierul în cap şi apoi strangulată, iar cadavrul a fost ascuns într-o groapă dintr-un cimitir. Cei trei au furat maşina victimei, un Mercedes. La următoarea crimă, grupul infracţional avea să numere nu mai puţin de cinci membri, celor vechi alăturându-li-se Basarabă Petru şi Agape Nicanor Cristi.

La 27 martie 1999 cu toţii au ucis un valutist din Caransebeş, pe care l-au spânzurat cu o sfoară din mătase de un scaun, rupându-i coloana cervicală. Au luat din casa victimei 6.000 de mărci germane şi o jumătate de kilogram de aur. Apoi au început să cheltuie banii furaţi, lucru ce a atras poliţia pe urmele lor. Dar, până să fie prinşi, Miu Florian şi Basarabă Petru au comis încă o crimă: au împuşcat un alt valutist, din Reşiţa, de la care au furat 4.000 de mărci germane, 4 milioane de lei vechi, 2 inele din aur şi o pereche de cercei. După crimă, cei doi au şters urmele de sânge folosind un prosop pe care l-au abandonat la faţa locului

Cei cinci au fost condamnaţi pentru fiecare crimă în parte. Apoi pedepsele au fost contopite, rămânând de executat cea mai mare dintre ele. Astfel. Miu Florian (4 crime) a primit 25 de ani de închisoare, Lenghel Nicuşor (3 crime) – 25 de ani de închisoare, Bucur Adrian (2 crime) – 23 de ani de închisoare, Basarabă Petru (2 crime) – 25 de ani de închisoare, iar Agape Nicanor (o crimă) – 20 de ani de închisoare.

Sursă info și foto: Libertatea.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA