AcasăNews AlertCRIMA CARE ÎNGROZIT BAIA MARE - Alex Jiga, cel care a violat-o...

CRIMA CARE ÎNGROZIT BAIA MARE – Alex Jiga, cel care a violat-o și ucis-o pe micuța Estera, în vârstă de numai 4 ani, nu va merge la închisoare

DISTRIBUIȚI

Acum câteva zile, justiția a vorbit în cazul crimei care a îngrozit Maramureșul. Ucigaşul micuţei Estera a fost condamnat și va fi internat 15 ani într-un centru de detenţie, scrie Libertatea.ro

Credea că va scăpa nepedepsit. Anchetatorii s-au învârtit în jurul lui, l-au interogat și i-au luat ADN-ul, însă Alex Jiga n-a fost pus sub acuzare. Mai mult de un an a reușit să-i păcălească pe toți. “Nu ne așteptam la o așa capacitate de autocontrol de la un minor”, mărturisea profilerul Poliției Române, comisar-șef dr. Dorin Dumitran. Câteva detalii l-au dat însă de gol pe criminal. Iar zilele trecute, Jiga a fost condamnat definitiv la măsura educativă a internării pentru 15 ani într-un centru de detenţie.

Estera Marcovici avea 5 ani și locuia împreună cu mama, tatăl vitreg și cei opt frați ai ei într-un bloc insalubru de lângă fostul combinat Cuprom din Baia Mare. Erau extrem de săraci, trăiau cu toţii din ce găseau părinţii prin containerele de gunoi, iar fetiţa rămânea de multe ori nesupravegheată. În după-amiaza zilei de luni, 30 aprilie 2018, Estera a ieșit la joacă în fața blocului și nu s-a mai întors acasă niciodată. Seara, văzând că ea nu apare, familia a intrat în panică și a început să o caute prin zonă, iar în jurul orelor 23.00 a sunat la 112, cerând ajutorul. Dar înainte ca poliţia să ajungă acolo, trupul fetiței avea să fie găsit, într-o clădire dezafectată din apropiere, chiar de sora și de fratele Esterei, scrie sursa citată.

Fără să ştie că astfel vor îngreuna identificarea criminalului, cei doi au mutat trupul copilei din locul în care ea fusese ucisă. Mai mult, pe acolo s-au perindat apoi zeci de oameni, mânați deopotrivă de curiozitate și de revoltă. Iar contaminarea locului faptei le-a încurcat munca anchetatorilor.

Acest loc al faptei, o baie dezafectată cu dimensiunile de 90 cm x 110 cm, a fost primul care le-a “vorbit” anchetatorilor despre autor. “Locul faptei prezenta anumite caracteristici care conduceau la ideea că a fost cineva mic de înălțime, slab, care nu putea avea foarte mare alonjă în mână, pentru că s-ar fi lovit de pereți”, mărturisea în octombrie anul trecut, într-un interviu acordat ziarului Libertatea, profilerul Poliției Române, comisar șef dr. Dorin Dumitran.

Criminalul, Alex Jiga, 17 ani, locuia în zonă şi folosea acea încăpere, ca toţi ceilalţi, pe post de WC public. Fetiţa a intrat şi l-a surprins în timp ce el îşi făcea necesităţile fiziologice. Văzând-o singură, Jiga a decis imediat că va întreţine relaţii sexuale cu ea.

Jiga nu va merge într-o închisoare, ci într-o instituție specializată în recuperarea minorilor, pentru că avea 17 ani la data săvârșirii infracțiunii. Conform Codului Penal, în cazul în care el va dovedi “interes constant pentru însușirea cunoștințelor școlare și profesionale” și va face “progrese evidente în vederea reintegrării sociale”, instanța ar putea dispune, după 7 ani şi jumătate, liberarea lui din centrul de detenție.

Citeşte întreaga ştire: Ce detalii ale crimei l-au dat de gol pe adolescentul care a violat-o şi a omorât-o pe fetița de 5 ani din Baia Mare

Sursă info și foto: Libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA