spot_img
Acasăoameni noiCREȘTE NUMĂRUL MORȚILOR - A fost confirmat al 18-lea deces provocat de...

CREȘTE NUMĂRUL MORȚILOR – A fost confirmat al 18-lea deces provocat de gripă în România

DISTRIBUIȚI

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, sâmbătă, că a fost confirmat al 18-lea deces provocat de gripă, la o femeie în vârstă de 60 de ani, din municipiul Galaţi.

Potrivit unui comunicat al CNSCBT, este vorba de o femeie de 60 de ani, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal, relatează Agerpres.

Acesta este cel de-al 18-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017/2018. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, femeia a decedat noaptea trecută în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde se afla sub supraveghere medicală, fiind cunoscută cu multiple alte afecţiuni. Ea a fost infectată cu virusul gripal de tip B.

Vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spunea că, în acest moment, nu există o epidemie de gripă în România. „Astăzi am înregistrat al 17-lea deces din cauza gripei. O pacientă de 78 de ani a decedat la Institutul ‘Marius Nasta’. Sezonul de gripă a demarat mai târziu. Din fericire, nu putem vorbi despre o epidemie de gripă. Există focare locale – Bucureşti, Iaşi, Constanţa, cu posibilitate de extindere şi cazuri izolate în diverse locuri”, a spus Pintea la România TV.

Sursa info și continuarea articolului pe Agerpres. https://www.agerpres.ro/sanatate/2018/02/10/cnscbt-al-18-lea-deces-provocat-de-gripa-o-femeie-in-varsta-de-60-de-ani-din-galati–52771

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA