AcasăActualitateSocialCRESCUȚI ÎN MARAMUREȘ, PLANTAȚI ÎN VECINI – Acțiune de împădurire în Satu...

CRESCUȚI ÎN MARAMUREȘ, PLANTAȚI ÎN VECINI – Acțiune de împădurire în Satu Mare cu puieți de molid, gorun, stejar, platin, frasin, plop dar și alte specii

DISTRIBUIȚI

CRESCUȚI ÎN MARAMUREȘ, PLANTAȚI ÎN VECINI  Campania de impaduriri din perioada 15 martie –  15 aprilie a fiecarui an, reprezintă pentru silvicultori o perioada cu o seminificaţie aparte, cunoscută sub numele de “Luna plantării arborilor “. Direcția Silvică a dat azi startul acestei campanii în pădurea dintre Ardud și Baba Novac. Peste 210 mii de puieți vor fi plantați în județ în cadrul acestei campanii.

La acțiunea de ieri de la pădurea dintre Ardud și Baba Novac au lau parte senatorul Gabriel Leș, subprefectul Altfatter Tamas, consilierul județean Nicolae Avorniciții, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, șefi de direcții și servicii deconcentrate, reprezentanți ai jandarmilor, pompierilor și polițiștilor, dar și elevii clasei a VIII-a A de la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” din Satu Mare.

Directorul Direcției Silvice Satu Mare, Marcel Forțiu a făcut o scurtă prezentare a acestei sărbători dar a dezvăluit și planul pe care silvicultorii sătmăreni îl au de îndeplinit în acest an.

Pentru toate împaduririle din acest an (paduri de stat si paduri private administrate de Romsilva), se vor folosi  214 mii puietii din care: 135 mii (63%) din productie proprie  si 79 mii (37%) puieti adusi prin transfer din alte judete: Timis, Maramures si Cluj. Se vor planta in principal puieti de molid, gorun, stejar, paltin, frasin ,plop  dar si alte specii.

 

Sursă info și foto: Gazeta de Nord-Vest

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA