AcasăAdministrațiePE SURSE/URMEAZĂ CONFIRMAREA - Baia Mare intră în scenariul ROȘU după ce...

PE SURSE/URMEAZĂ CONFIRMAREA – Baia Mare intră în scenariul ROȘU după ce cazurile de COVID au explodat

DISTRIBUIȚI

Numărul noilor cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele două zile au adus mai multe localități din județ peste pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. O localitate din județ, și aici vorbim despre Petrova, a fost carantinată TOTAL de către autorități zilele trecute, iar echipaje mixte de polițiști și jandarmi au fost trimise la intrările și ieșirile din localitate pentru a le păzi, localnicii fiind chiar nevoiți să completeze o declarație pe propria răspundere pentru a părăsi localitatea.

Surse din administrație ne-au declarat că măsuri noi urmează să fie luate mâine dimineață de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar printre localitățile vizate de aceste măsuri se află și municipiul Baia Mare. Scenariul roșu include măsuri drastice, printre care se află și închiderea școlilor și a tuturor localurilor (terasele vor putea fi încă folosite), dar și obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice deschise (inclusiv pe stradă) înafară de copii cu vârsta de sub 5 ani.

Dacă numărul cazurilor nu va scădea, nu este exclusă nici carantinarea totală a municipiului și a altor câteva localități unde incidența cazurilor a trecut pragul de 3 noi infectați la 1.000 de locuitori.

Printre orașele care au intrat deja în scenariul roșu se numără București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA