AcasăActualitateCOVID-19 MARAMUREȘ - Situația pandemică se îmbunătățește ușor. În cât timp ar...

COVID-19 MARAMUREȘ – Situația pandemică se îmbunătățește ușor. În cât timp ar urma Baia Mare să iasă din scenariul roșu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Situația epidemiologică în contextul pandemiei de coronavirus începe să se miște înspre bine în Maramureș. Cel puțin asta o arată datele oficiale în care se observă o scădere semnificativă a cazurilor noi de infectare înregistrate în ultimele zile. Că o fi din cauza testărilor puține ori a numărului din ce în ce mai mare a persoanelor vaccinate, nu știm. Cert este că vorbele directorului DSP, dr. Rareș Pop, se adeveresc (cu întârziere, dar se adeveresc): județul nostru a ieșit din scenariul roșu.

La nivel de UAT-uri (unități administrativ-teritoriale), în acest moment în județ avem doar 11 localități în scenariul roșu și doar 3 care au trecut de pragul de 6 la mie.

În municipiul reședință de județ lucrurile stau și mai bine: de la o rată a incidenței care se apropia de 6 (la peste 6, cel mai probabil orașul urma să intre în carantină) am ajuns în câteva zile la sub 4. Dacă trendul descendent se păstrează ca intensitate, în aproximativ două săptămâni municipiul Baia Mare ar trebui să ajungă la o rată a infectărilor de sub 3/1.000 de locuitori, ieșind astfel din scenariul roșu. Asta ar însemna automat relaxări ale restricțiilor impuse de către autorități, inclusiv redeschiderea restaurantelor în interior, a cinematografelor, etc.

Desigur, toate acestea sunt ipotetice, pentru că Guvernul pare să joace din ce în ce mai des la “loteria măsurilor”, altfel nu s-ar explica de ce se consideră că restricționarea circulației publice cu o oră mai devreme ar putea să ne scape de pandemie.

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA